Summer3pKULT vikend

0
Kao uvod u ovogodišnji, deveti po redu, festival elektronske muzike Summer3p koji se održava od 21. do 24. jula na jedinstvenoj party lokaciji - Termalnom bazenu i Muškom štrandu na Paliću, biće održan Summer3pKULT vikend u organizaciji festivala i Nevladine o

U okviru Summer3pKULT vikenda, od petka, 15. jula, do nedelje, 17. jula, u centru Subotice biće izveden multimedijalni komad Mili, Džek i razigrani mačak, postavljena instalacija Video morfna pneumatička struktura i predstavljen projekat Nasmeši se Subotici.

Multimedijalni komad Mili, Džek i razigrani mačak igraće se u petak, 15. jula, na Platou dr Zoran Đinđić od 22 časa. Ova predstava, nastala u koprodukciji dramske sekcije i AntiŠund korporacije, istražuje temu aktivnijeg učešća svih građana u preporodu grada, kao i podizanja samopouzdanja Subotičana, tako što će svojim ličnim angažovanjem doprineti razvoju svoje sredine. Pripremu predstave je nadzirao glumac Dečijeg pozorišta Branislav Trifković. Celokupnu postavu tima (režija, scenario, scenografija i glumci) činiće đaci srednjih škola iz Subotice. Ideologija pozorišne predstave se ogleda u korišćenju odbačenog kućnog inventara za stvaranje novih predmeta.

U subotu, 16. jula, na Trg Slobode u Subotici, od 22h, biće izvedena video instalacija umetnika iz Milana, Želimira Barića, Video morfna pneumatička struktura. U pitanju je umetnička instalacija oblika sfere u pejzažnoj arhitekturi koja teži da skrene pažnju na urbane površine, biodiverzitet i mogućnosti reciklaže. Za vreme prezentacije publika će moći da vidi video projekcije koje se emituju iz same sfere.

U subotu i nedelju, 16. i 17.jula, od 21h do 23h, biće izveden projekat zaštite i očuvanja kulturne baštine Nasmeši se Subotici. Ovaj jedinstveni projekat u koordinaciji Viktorije Aladžić, osmišljen je kao šetnja Suboticom sa polaznom tačkom na Trgu slobode (oba dana šetnja počinje u 21h). Inspirisan uličnom umetnošću, projekat Nasmeši se Subotici biće izveden kao multimedijalni performans koji obuhvata obilazak 17 odabranih subotičkih arhitektonskih objekata uz učešće kostimiranih glumaca, uličnih svirača, kvarteta učenika iz subotičke Muzičke škole i upotrebu posebnog osvetljenja na objektima.

Na ovogodišnjem festivalu, nastupiće neki od najaktuelnijih izvođača evropske i regionalne elektronske scene, između ostalih: Kollektiv Turmstrasse (Nemačka), Slyde (Engleska), Mihai Popoviciu (Rumunija), Murko (Slovenija), Sex Shop Boys (Mađarska), Roby Deep (Slovenija), Dandy (Mađarska) i Danza Macabra (Slovenija). Spoj odlične elektronske muzike i noćnog kupanja na Termalnom bazenu, festival Summer3p čini impresivnim letnjim doživljajem pod otvorenim nebom.

makonda-tracker