otvoreno o svemu

"LJUDIMA JE POTREBNA OGROMNA SNAGA DA TO PRIZNAJU": Dušica Jakovljević iskreno o RAZVODU

0

Popularna voditeljka progovorila je o temama koje intrigiraju javnost

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Voditeljka Dušica Jakovljević otvoreno je progovorila o "zabranjenim temama" i tom prilikom bez dlake na jeziku priznala šta misli o razvodu.

 

- Razvod mora da bude poslednja opcija, a nikako prva. Poslednjih godina razvod je u modi, ponajviše što su se žene osamostalile i što su uverene da sve mogu same. Na brak gledam kao na veliki projekat i kada ne ide, onda ne ide. Ljudima je potrebna ogromna snaga da prelome i priznaju da nešto ne funkcioniše i da se odluče na takav korak - iskreno je priznala voditeljka, a zatim dala svoje mišljenje o tome da li je sramota u današnje vreme odlaziti na terapije kod psihijatra.

 

- Živimo u 21. veku u kojem ne samo da nije sramota ići kod psihijatra, već bi onaj ko praktikuje odlazak na terapiju trebalo da bude ponosan na sebe. Seanse su blagotvorne i pomažu ljudima da se vrate sebi, da se fokusiraju na neke druge stvari u životu, a ne samo na probleme. Nažalost, to je kod nas još tabu tema, jer svi misle da si lud ako ideš kod psihijatra. U stvari je obrnuto - lud si ako ne ideš - zaključila je voditeljka.


 

 

makonda-tracker