potresena

"NEKADAŠNJI BISER SRBIJE JECA I KRVARI": Verica Rakočević otkrila šta ju je duboko uznemirilo i uplašilo

1

Nije mogla da prećuti, pa se oglasila i jasno iznela stav.

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

Kreatorka Verica Rakočević obratila se javnosti povodom situacije koja ju je potresla i zabolela, a sve se desilo kada je odlučila da otputuje da planinu Zlatbibor.

 

- Život sam uredila tako da imam duševni mir. Ne čitam novine, TV samo ono što me opušta, prijatelje samo odabrane i provereno iskrene pustila u svoju oazu mira. Ne komentarišem, ne osuđujem i ne dam da mi mentalni prostor uzurpira ništa i niko - započela je Verica na Instagramu.

 

- Posle duže vremena odem na Zlatibor, za koga me vežu najlepše uspomene, i sav spokoj i postignuti mir u čudesnoj (nekada) prirodi izazove u meni tugu, bes i razočaranje. Nekadašnji biser Srbije, lepotica sa borovima starim više od dvesta godina, posečena, krvari i jeca. Srpska Budva je ovo, reče jedan rmpalija, vlasnik nekoliko solitera, ponosno - dodala je ona.

 

foto: Zorana Jevtić

 

- U Norveškoj se za svako posečeno drvo plaćaju milionske kazne, u maloj, prelepoj Srbiji, lepota prirode umire. Da li smo toliko primitivni? Nismo, starosedeoci tužno posmatraju višespratnice koje su im ubile šume, a gramzivi, neobrazovani i pohlepni, trpajući milione u svoje džepove, ne čuju tihi plač ostalih četinara koje očekuje sudbina onih sa kojima su svojim šaputanjem i plesom ovo mesto pretvarale u raj. Zaustivite u ime Kosmosa, koji će se surovo osvetiti, jer onda sa svim prokletim parama koje ste zgrnuli, sebi i svojoj deci nećete moći da kupite zdravlje - zaključila je Verica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on

 

makonda-tracker