nikad zaboravljen

NA AUKCIJI PRODATI AUTOMOBILI NASTRADALOG POLA VOKERA: Sakupljeni novac ide udruženju kojim upravlja njegova ćerka Medov

0

Glumac je tragično nastradao u saobraćajnoj neseći pre nekoliko godina

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Dvadeset i jedno vozilo u vlasništvu tragično nastradaloga glumca Pola Vokera, najpoznatijeg po ulozi u popularnoj filmskoj franšizi "Paklene ulice", prodato je za 2,33 miliona dolara na godišnjoj aukciji automobila u Arizoni.

 

Vokerovu kolekciju činilo je 18 automobila i tri motocikla iz raznih razdoblja automobilizma, a na aukciji koja je trajala nedelju dana, održanoj u Skotsdejlu najvišu cenu, od 385.000 američkih dolara, postigao je automobil BMW M3 Lightweight iz 1995. godine.

 

Reč je o jednome od pet BMW-a E36 M3 Lightweight, kakvih je proizvedeno samo 126. Svih pet je iz iste grupe, svi su bele boje i sa velikim spojlerom pozadi.

 

foto: Profimedia

M3 Lightweight dosad je obično postizao cenu od 150.000 dolara, a činjenica da su automobili bili u vlasništvu poznate osobe je dodatno povećala cenu.

Jedan od favorita publike bio je automobil Nissan 370Z iz 2009. godine, koji se pojavio u petom nastavku filma "Paklene ulice". Vozilo male kilometraže prodato je u četvrtak za 105.600 dolara, što je najviša cena dosad postignuta na aukciji za jedan 370Z.

 

U subotu je za 95.700 dolara prodat automobil Ford Boss 302S iz 2013. godine, koji nije nikada korišćen na trkama, a Voker ga je dobio na poklon.

Sav prihod od prodaje vozila namenjen je udruženju kojom upravlja Vokerova dvadesetogodišnja ćerka Medov.

 

Podsetimo, Pol Voker jer poginuo 30. novembra 2013. godine u automobilskoj nesreći pri povratku s humanitarne večere na kojoj je učestvovao.

 

 

 

 

 

makonda-tracker