Vuk Lazović i Barbara Varlec: Sudbinski susret i sportsko venčanje

1
Sin legendarnog glumca Danila Lazovića i uspešni rukometaš Vuk Lazović zarekao se na večnu ljubav svojoj izabranici, slovenačkoj rukometnoj reprezentativki Barbari Varlec koja će mu u septembru roditi prvog naslednika, Luku

Uspešni rukometaški par, Barbara Varlec (23) i Vuk Lazović (23), nakon godinu i po dana veze koju su zbog sportskih angažmana u različitim državama često održavali na daljinu, odlučili su da se 18. juna venčaju. Kada su pre sedam meseci saznali da je reprezentativka Slovenije u drugom stanju, bez razmišljanja su rešili da život okrenu naglavačke i karijere potisnu u drugi plan kako bi zasnovali porodicu. Iako je bivši pivotmen Partizana tada igrao za rumunsku Konstancu, nije se dvoumio već je krenuo u potragu za novim klubom u bivšoj jugoslovenskoj republici kako bi se pridružio Barbari koja ima čvrst dvogodišnji ugovor sa slovenačkim Krimom. Zahvaljujući tome što je veoma uspešan rukometaš, nije mu dugo trebalo da dođe do angažmana, a par se ubrzo bacio i na organizaciju venčanja koje su realizovali u Beogradu.

- Venčali smo se u kompleksu Hiljadu ruža na Avali, nedaleko od mog doma. Budući da smo imali preko stotinu gostiju iz Slovenije, lokacija nam je odgovarala i zbog toga što oni imaju apartmane. Ceremonija je započeta 18. juna oko 13 časova, a završena je tek u ponoć. Iako mnogi kažu da se mladenci najgore provedu na svojoj svadbi, kod nas to nije bio slučaj jer smo stvarno uživali. Nije bilo tenzije i nervoze, svirao nam je najbolji bend Olja i Shirkan koji publika zna iz kviza Ja volim Srbiju, a Nenad Okanović nam je doveo i trubače – započinje Vuk i kaže da je veoma ponosan na svoju suprugu koja će u budućnosti nositi njegovo prezime.

- Za organizaciju smo oboje bili zaduženi, kao i Vukova sestra Jelena, što nam nije teško palo jer smo sve rešavali u hodu. Dekoraciju prostora poverili smo devojci iz Kumodraža koja je sve savršeno dekorisala i ukrasila cvećem. Jedini problem imala sam oko venčanice jer sam prvo želela da je šijem, ali mi se konačan proizvod nije svideo, pa sam odlučila da je iznajmim. Takođe, i burme smo sami osmislili, od belog su zlata i sa diskretnim cirkonima. Sa unutrašnje strane izgravirali smo naša imena i datum venčanja. Iako sam u drugom stanju, sve sam izdržala bez ikakvih problema, mada smo neposredno pre venčanja u kafani Folirant organizovali zajedničko momačko i devojačko veče. Inače, noć pred svadbu uvežbavali smo prvi ples sa Vukovom mlađom sestrom Milenom koja je prvakinja države u plesu, a odigrali smo ga uz pesmu Alena Slavice S tobom sam našao sreću – objašnjava reprezentativka Slovenije koja će u budućnosti, posle rođenja sina, verovatno zaigrati i za reprezentaciju Srbije.

- Svedoci na venčanju bili su naši veoma dobri prijatelji, meni je kumovao Stevan Ilinčić koji je student prava, a Barbarina kuma je reprezentativka Srbije Sanja Damjanović. Bili smo okruženi dragim prijateljima i članovima porodice, što nam je mnogo značilo. Mene su podržavali brat Miloš, sestre Jelena i Milena, mama Branka i baka Milenka Milošević, a Barbaru njeni roditelji Branko i Helena, brat Miha, sestre Vanja i Marijetka, rukometaši Partizana, reprezentativci Crne Gore, Slovenije i mnogi drugi dragi prijatelji – kaže Vuk koji je presrećan što je bio u mogućnosti da svoju sreću podeli sa bliskim prijateljima. Ipak, sportista otkriva koliko mu baš u tim trenucima i važnim životnim momentima nedostaje njegov otac, legendarni glumac Danilo Lazović.

- Od samog starta sebi sam rekao da moram nastaviti dalje. Imam brata, sestre i mamu, znao sam da ne mogu ništa promeniti, a morao sam i njima da pomognem. Ne moram ni da kažem koliko mi nedostaje, pogotovo u ovakvim  momentima, ali to je život – govori najstariji muški član porodice Lazović i otkriva da će sledeće leto on i Barbara prirediti venčanje pred Bogom kada će njegova supruga prihvatiti pravoslavlje.

- Dobio sam petogodišnju ponudu iz rumunske Konstance i baš kada sam hteo da ga potpišem, Barbara mi je javila da je trudna.  Istog trenutka rešio sam da od svega odustanem i započeo sam potragu za klubom u Sloveniji. Proveli smo tamo nekoliko meseci i na sreću dobio sam angažman jer smo želeli da bar u prvom periodu dok beba malo ne poraste živimo zajedno. Baš sada treba da idemo da tražimo stan koji planiramo da opremimo do septembra kada treba da se rodi i naš sin kome ćemo dati ime Luka – ističe Vuk, a njegova izabranica kaže da joj nije bilo lako kada je saznala da je na vrhuncu karijere ostala u drugom stanju.

- Nismo planirali da baš sada ostanem u drugom stanju, mnogo smo o tome razmišljali, ali na kraju smo rešili da je sada ipak pravo vreme. Imam vremena da se vratim, a mnogi kažu da žene bolje igraju nakon porođaja. Već u januaru počeću da treniram, a u aprilu sledeće godine verovatno ću i zaigrati – kaže sportistkinja i ističe da ni daljina nije predstavljala problem za njihovu ljubav.

- Upoznali smo se pre dve godine dok smo oboje igrali u Zaječaru. Posle dva meseca, u novembru 2009, shvatili smo da smo zaljubljeni jedno u drugo i započeli vezu. Posle nekoliko meseci, Vuk je otišao u Španiju da igra, a ja sam se vratila u Sloveniju. Tri hiljade kilometara koliko nas je razdvajalo nije nam predstavljalo problem da se viđamo i redovno posećujemo – zaključuje Barbara.

Moni Marković

makonda-tracker