prisetila se najtežeg dana u životu

CECA PROGOVORILA O POTRESNIM DETALJIMA ARKANOVOG UBISTVA: Krvario je, pokušala sam da ga reanimiram, vrištala sam...

10

Petnaestog jaunara navršiće se 20 godina otkako je ubijen nekadašnji komandant Srpske dobrovoljačke garde i suprug pevačice Cece, Željko Ražnatović Arkan. Tog dana ona je bila sa njim u Interkontinentalu, a društvo im je pravila i njena sestra Lidija.

foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ, PRINTSCREEN/YT
foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ, PRINTSCREEN/YT

U trenutku Arkanovog ubistva, Ceca i Lidija bile su u jednom od butika koji se nalzio u sklopu hotela, a prema tadašnjem svedočenju pevačice za medije, Arkan je malo bio sa njima po radnjama, malo sa prijateljima. Ceca je nakon ubistva, kako se navodi, ispričala do detalja sve o danu koji je obeležio njen život, te kako je izgledalo kada je saznala da je njen suprug ubijen.

 

- Željko je izašao iz butika gde smo bile, i krenuo da potraži svog prijatelja Mandu. Ja sam za to vreme sa sestrom obilazila butike, i povremeno prolazila pored separea gde su sedeli Željko, Manda I Garić. U jednom trenutku pored njega je sedeo i Branko Jevtović Jorga, a kad sam sledeći put došla, njega nije bilo. Sela sam malo pored supruga i otišla u 'La France" - rekla je pevačica, pa dodala da se oko 17 sati začula pucnjava i nastala panika.

 

- U jednom trenutku je istrčao Zvonko Mateović, tražio je da mu dam pištolj jer je on ispalio sve projektile iz svog oružja. Dala sam mu moj valter, ali on nije ispalio nijedan metak. Neke žene su mi branile da izađem iz butika, a Zvonko je vikao: “Ubijen je komandant”. Smogla sam snage i otrčala. Garić je bio na podu, Željko je krvario, pokušala sam sa reanimacijom. Videla sam da je Manda na mestu mrtav. Vrištala sam da neko pozove Hitnu pomoć, dok sam Željku iz usta vadila krv - pričala je Ceca.

 

foto: Vladimir Šporčić

Ražnatovićka je ranije u jednoj svojoj ispovesti potvrdila da nakon te 2000. godine nikada nije više kročila na mesto strašnog zločina.

 

- Za mene je to mesto Željkov grob. Nikada se čovek sa tim ne pomiri, ali morala sam da naučim da živim sa svim strahotama koje su mi se desile - rekla je Ceca.

 

Ona je dodala da je pored nje bila sestra Lidija, kao i da je iza leđa iznenada videla naoružanog mladića.

 

- Koščati mladić, crne puti i kratke kose, digao je oružje uvis, a Mateović je povikao: 'Baci pištolj!' Ne znam ko je taj momak, ali nije Jorga - ispričala je Ceca.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker