Ana Vintur dobitnica francuske Legije časti

0
Glavna urednica američkog izdanja magazine Vogue, Ana Vintur, primila je u sredu najvišu počast od Francuske kada joj je predsednik ove države uručio orden Legije časti

Iako je stalno zauzeta neprekidnim istaživanjem noviteta u svetu visoke mode, šezdesetjednogodišnja Ana Vintur pronašla je vremena da se pojavi i Jelisejskoj palati kako bi od Francuske primila priznanje najvišeg reda. Orden Legije časti predao joj je prvi čovek francuske Nikola Sarkozi koji se nedavno sa svojom suprugom u dubokoj trudnoći, Karlom Bruni, osvežen vratio sa proputovanja Mediteranom.

Na svečanoj ceremoniji, britanka koja živi i radi u Njujorku nosila je komplet marke Chanel koji je samo veče pre ovog događaja prvi put viđen na modnoj pisti. Inače, orden Viteza prvog reda kojim je Ana odlikovana, ekvivalentan je Kraljičinom ordenu koji je primila 2008. godine od vladarke Britanije Elizabete II.

Među velikim imenima iz sveta mode Legiju časti su do sada primili Karl Lagerfeld, Đorđo Armani, Ralf Loren, Valentino i Nikol Fari.

makonda-tracker