Robert Nemeček podneo tužbu protiv TV Avala

0
Robert Nemeček je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu podneo tužbu protiv TV Avala zbog povreda ugleda, časti i prava ličnosti

Robert Nemeček, bivši glavni i odgovorni urednik TV Avala, koji je bez prethodnog obaveštenja razrešen dužnosti zbog navodnog lošeg poslovanja i nepoštovanja nepostojećeg dogovora o šest meseci kao roku u kome je TV Avala trebalo da dosigne tri najgledanije televizije u Srbiji, u Prvom osnovnom sudu u Beogradu podneo je tužbu protiv TV Avala zbog povreda ugleda, časti i prava ličnosti. Svojevremeno u saopštenju TV Avala povodom smenjivanja Nemečeka nije naveden nijedan konkretan parametar koji bi opravdao kvalifikaciju lošeg poslovanja, bez obzira što je za nešto više od šest meseci, koliko je Nemeček bio glavni urednik, udeo u gledanosti TV Avala bila udvostručena, a prihodi na mesečnom nivou povećani više od četiri puta. Pola godine posle smene Nemečeka, TV Avala se nalazi na dnu lestvice gledanosti televizija sa nacionalnom frekvencijom, a zaposleni potražuju nekoliko zaostalih mesečnih zarada.


U televizijskim krugovima Robert Nemeček važi za vrsnog poznavaoca posla i najboljeg urednika filmskog i serijskog programa u Srbiji i dobitnik je brojnih priznanja u poslednje dve decenije. Prvi je, krajem devedesetih godina, obnovio odnose sa najvećim holivudskim kompanijama, što je omogućilo da na ekrane stignu najaktuelnije serije i filmovi, praktično u isto vreme kada i na najveće televizije u svetu. Nemeček je direktno zaslužan za premijerno emitovanje najpopularnijih serija kao što su: Tropska Vrelina, Moćni Rendžeri, Čuvari Plaže, Dosije Iks, Nikita, Odeljenje Za Ubistva, Prijatelji, E.R., Čikago Bolnica, Porodica Soprano, 24, Simpsonovi i mnogih drugih, kao i za povratak Volta Diznija na male ekrane u Srbiji. Pored ovoga, na svim televizijama na kojima je radio obavljao je i druge poslove, a pre dolaska na TV Avala bio je pomoćnik generalnog direktora RTS-a zadužen za program – stoji u saopštenju advokatske kancelarije Dejan M. Nedić.

makonda-tracker