Prosidba na koncertu Nena Belana u SKC

0
Neno Belan i njegovi Fiumens u petak uveče doneli su lošim vremenom ophrvanom Beogradu preko potreban dah Jadrana i letnje atmosfere trijumfalnim koncertom u ispunjenoj velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra.

 Koliko je (ponovo) dobro bilo na koncertu nekadašnjeg vođe splitskih Đavola u Beogradu svedoči i činjenica da je pala jedna prosidba, začinjena izvedbom Vino noći na želju (budućeg bračnog) para!

Prošlog jula započetu tradiciju koncerata kojim donosi leto Beograđanima u bašti SKC, zbog moguće kiše Belan je morao da iz predostrožnosti sada odsvira u velikoj dvorani, ali to ni najmanje nije uticalo na opšte raspoloženje - publika je tokom dvočasovne svirke horski pratila bend od prve do poslednje stvari.

Uz to dozu eksluziviteta koncert u SKC-u dobio je zahvaljujući odlično primljenim izvođenjima novih pesama Kiša i Nedir nad morem plavim, koje će se naći na Belanovom albumu najavljenom za iduću godinu.

Belan je krenuo potpaljivački sa Zvucima ulice, Ja volim je, a u čast preminulog prijatelja Dine Dvornika izveo je Ellu E.

- Slijedeća pjesma je samo za ludo zaljubljene! Imali takvih ovdje? - pitao je Belan, na šta se dvorana prolomila od glasnih potvrda.

Belan se potom vratio 25 godina unazad za Pričaj mi i Dane ljubavi, zaradivši prve ovacije te večeri, usledila je produžena razbijačka verziju hita Sunny Day, a temperaturu su dodatno podigle i brze/poletne Rok galama, Space Twist i kako je Neno rekao "isokokalorična pjesma - Jagode i čokolada.

Bambina je bila jedan od vrhunaca koncerta - Belan skoro da nije morao da peva.

Novi singl Kiša simbolično je smešten pre Dugog toplog leta, klasik Đavola Stojin na kantunu je naravno izveden uz erupciju oduševljenja u publici, a usledila je prilično dobro primljena još jedna novina - Nedir nad morem plavim.

Buru oduševljenja izazvala je pojava na bini SKC-a mladića koji je zaprosio svou devojku u publici (rekla je da!), uz izričitu želju da Neno i Fiumens potom odsviraju Vino noći. Želja je naravno ispunjena dirljivom izvedbom starog hita.

Ponoćna zvona prethodila su novijim stvarima, koje kako se čulo odlično prolaze u Beogradu - Rijeka snova i Zar više nam nas. Za kraj uzavreli SKC pevao je Ostani uz mene.

Premoreni vrelinom koncerta i intenzivnom razmenom energije sa publikom Belan i Fiumens su ipak smogli snage za bis - Điri điri i simbolično Ovo je kraj.

Jesenjom atmosferom pobeđenom Beogradu, Belan je konačno doneo spas i najavio Dugo toplo ljeto.

makonda-tracker