Predrag Stojaković: Tata po treći put

3
Slavni košarkaš Predrag Stojaković svoju prvu titulu u NBA ligi proslaviće dvostruko jer njegova supruga Aleka Kamila svakog trenutka treba da se porodi i na svet donese njihovo treće dete
foto: Red Dot, Story press
foto: Red Dot, Story press

Bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore, košarkaš Predrag - Peđa Stojaković (34), uskoro će po treći put postati otac. Nakon što je pre dve nedelje sa NBA ekipom Dalasa osvojio toliko željeni prsten, obelodanio je i da je njegova supruga Aleka Kamila (39) pred porođajem i da svakog trenutka očekuju da na svet stigne njihov treći naslednik. Inače, supružnici su se upoznali pre gotovo deset godina u Solunu kada su i otpočeli romansu, ali Predrag ni tada, baš kao ni danas, ne želi da govori o svom privatnom životu. Kada su pre sedam godina dobili ćerkicu Milu, prijatelji slavnog sportiste otkrili su da je Peđa presrećan i da jedva čeka da slobodno vreme provodi sa svojom mezimicom. A kada je njegov sin Andreja (5) došao na svet, bio je znatno rečitiji.

- Rođen je carskim rezom. Ali, mentalno sam i ja iscrpljen, pa možete da zamislite kako se oseća Kamila. To je najneverovatnije iskustvo u mom životu. Sada vidim da je sve drugo u poređenju sa roditeljstvom ništa. Kada dobijete dete, sve ostalo je manje bitno - rekao je tada košarkaš za američke medije.

S obzirom na činjenicu da je veoma privržen i posvećen porodici, sasvim sigurno je takav način života preduslov za uspeh koji je Predrag doživeo u Americi. Iako je početkom godine trebalo da nastavi karijeru u kanadskom Torontu, zbog želje da bude sa najmilijima u Nju Orleansu, odlučio je da ipak ostane u Americi. I nije pogrešio pošto je klub za koji igra osvojio prvenstvo. Mada je tokom završne utakmice protiv Majami hita sve vreme sedeo na klupi, sa saigračima je zuštro proslavio prvu titulu koju je osvojio tokom karijere u NBA ligi. Inače, ovaj slavni košarkaš tokom ove godine zaradio je 14, 2 miliona, dok je tokom cele karijere u NBA ligi inkasirao čak 101 milion dolara. Ove godine Peđi ističe ugovor sa Dalasom ali, iako su ga mnogi već videli kao sportistu u penziji, on još nije spreman da se oprosti od košarke.

- I dalje uživam u igri iako znam da više nisam isti igrač kao ranije. Biti deo nečega ovako specijalnog kao što je bila ova sezona Dalasa, zaista je sjajno. Nisam očekivao da ću završiti u šampionskom timu. Mnogi su se čudili kada sam izabrao Dalas jer im u tom trenutku niko nije davao šanse da se dokopaju trofeja, ali ja sam video da tu postoji mesto za mene i da mogu da doprinesem timu i organizaciji - ispričao je Stojaković u jednom od intervjua za američke medije.

Priredila: Ksenija Konić

makonda-tracker