slavni u sukobu sa zakonom

GUROVIĆ NIJE PRVA ZVEZDA U KUĆNOM ZATVORU: Sećate li se ko je sve u Srbiji nosio nanogicu?

1

Domaći mediji javili su danas da je košarkaška legenda Milan Gurović osuđen na 10 meseci kućnog zatvora zbog nasilja koje je izvršio nad suprugom I ćerkom.

foto: Saša Pavlić Koky
foto: Saša Pavlić Koky

Bivši košarkaš Milan Gurović priznao je danas krivicu za porodično nasilje nad ženom i kćerkom u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega se nagodio sa Tužilaštvom i određena mu je kazna.

 

Gurović će provesti 10 meseci u kućnom pritvoru sa nanogicom za elektronski nadzor koju službenici Ministarstva pravde treba da mu stave. On je sud napustio sa kapuljačom na glavi.

 

 

Mnoge poznate ličnosti su do sada sklopile sporazum o priznanju krivice na osnovu kojeg su dobili nanogice i kućni pritvor.

 

Svetlana Ceca Ražnatović je 2011. godine sklopila sporazum sa Višim tužilaštvom po kojem je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera fudbalera FK Obilić u inostrane klubove.

 

1 / 9 Foto: Vladmir Šporčić

 

Zauzvrat je dobila kaznu od godinu dana kućnog zatvora koji je izdržavala u svojoj vili u Ulici Ljutice Bogdana. Osim kućnog zatvora, ona je morala da plati i milion i po evra novčane kazne.

 

Bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde Miljan Čolović, koji je bio uhapšen u Nevesinju, 2016. godine priznao je krivicu tokom saslušanja u Okružnom tužilaštvu u Trebinju za krivično delo polno uznemiravanje i dobio je kaznu kućnog pritvora kao i električnu nanogicu. Suđenje Čoloviću je krenulo ispočetka nakon što je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu kojom je bio osuđen na tri godine zatvora zbog silovanja kućne pomoćnice u svom stanu u Belvilu u novembru 2014. godine.

 

Beogradski glumac Goran Jevtić ove godine osuđen je u Osnovnom sudu u Somboru na deset meseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom L. K., koji je u tom trenutku imao 16 godina. Goranov advokat je najavio da će da uloži žalbu na ovu presudu.

 

foto: Zorana Jevtić

Učesnik rijaliti programa "Zadruga" Miki Đuričić trenutno služi kaznu kućnog pritvora na koju je osuđen zbog fizičkog napada na Nadeždu Biljić i Suzanu Perović u rijalitiju "Zadruga 2".

 

foto: Stefan Jokić

On je Nadeždu šutirao i uradao štakama, dok je Suzani lupio šamar, nakon čega je napustio ovaj rijaliti.

 

 

makonda-tracker