Danilo Ikodinović: Ne osvrćem se na prošlost

1
Tri godine nakon stravične nesreće u kojoj je teško povređen, nekadašnji vaterpolista kaže da gleda samo napred i da uglavnom ne razmišlja o događaju koji mu je 27. juna 2008. zauvek promenio život
Foto: Ivan Dobričić
Foto: Ivan Dobričić

Vaterpolo as čijim se golovima nekada dičila cela Srbije, a  danas tridesetčetvorogodišnji ugostitelj, Danilo Ikodinović, bez ružnih emocija gleda na saobraćajnu nesreću koja je okončala njegovu blistavu sportsku karijeru i zauvek mu promenila život.

- Ne razmišljam mnogo o tom danu i ne slavim Vidovdan kao drugi rođendan, jer ih inače ne obeležavam. Nikada ne gledam unazad, već samo napred. Bilo pa prošlo, ta priča mi je skroz bezveze. Nisam ni srećan ni tužan. Ne obraćam specijalno pažnju na svoju ruku. Kada me lekar iz Pariza pozove i kaže da je smislio nešto, odem tamo da me secne, i to je to. Plivam, radim, živim život najnormalnije. Maltene, kao da se ništa nije ni desilo. Kafana Tako je suđeno dobro radi, partner i ja baš sedimo u njoj, družimo se sa gostima i gledamo da li ima nekih ženski… (Smeh) Večeras gostujem u emisiji Jelene Bačić Alimpić, svi očekuju da ću pričati o razvodu i pljuvati nekoga, a ja želim da pošaljem pozitivnu poruku, ako mogu da utičem na mlade u saobraćaju, sa nekom svojom pričom nakon nesreće. Svima nam se u životu dešavaju lomovi, ali treba razmišljati pozitivno i ići napred. Nikada nisam razmišljao u smislu: Ostao sam bez ruke i šta ću sad. Bilo je teško u početku, ali uhvatio sam se u koštac sa životom – kaže za story.rs Dača Ikodinović.

Jelena Kulović

makonda-tracker