iskreno o svemu

"MUNJE" MI NISU DONELE SAMO SLAVU: Maja Mandžuka 18 godina kasnije progovorila o filmu koji ju je vinuo u zvezde

1

Kako priznaje - ovaj film nije joj doneo samo slavu.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Maja Mandžuka privukla je ogromnu pažnju javnosti čim se pojavila na glumačkoj sceni. Nakon prvog prikazivanja "Munja" vinula se do samih zvezda, a kako priznaje - ovaj film nije joj doneo samo slavu.

 

- "Munje' su me iznenadile. Svi smo uživali na snimanju i nismo razmišljali šta će biti posle. Već na premijeri, 'Munje' su bljesnule. Meni je film doneo slavu, a pre svega zadovoljstvo što sam igrala jednu od glavnih uloga i doprinela velikom uspehu filma - iskrena je bila Maja, koja je, čini se, uvek dobro plivala glumačkim vodama.

 

- Ja to nisam shvatila, ja sam se rodila kao glumica (smeh). Gluma je dar, talenat. Još u osnovnoj školi sam se takmičila u imitacijama, igrala na školskim priredbama... Sa 15 godina sam otišla na audiciju gde je bilo preko 200 devojaka i dobila sam glavnu ulogu u mom omiljenom filmu 'Virtuelna stvarnost" - ispričala je on, a zatim i otkrila na koji način se nosi sa željom medija i publike da, pored karijere, "zaviri" i u njen privatan život.

 

- Imala sam uvek lepu saradnju sa novinarima i svi su ispoštovali moju želju da minimalno pominjem svoj privatan život. Ne razumem ljude koji grade svoju karijeru i svaki čas pričaju o privatnom životu, čak i beznačajne priče, samo da bi bili na naslovnim stranama.

 

Odlazak u Ameriku bio joj je prekretnica u karijeri.

 

- Odlazak u Ameriku je došao sasvim spontano. Moj boravak tamo bio je lep i koristan, završila sam glumu u Njujorku, 'Master Class' u Los Anđelesu. Glumila sam, producirala, stilizovala - rekla je glumica, a onda progovorila i o producentskim vodama u koje je uplovila:

 

- Posle diplomirane produkcije u Beogradu, spontano su mi se otvorila vrata da radim na jednoj ozbiljnoj seriji nekoliko godina. Pored toga, upoznala sam i družila se sa najvećim legendama holivudske produkcije, od Roberta Evansa, Džefa Skola, Harvija Vajnstina i mnogih drugih...

 

Posle dugog niza godina prihvatila je ponudu da zaigra u domaćoj seriji.

 

- Poziv Zorana Cvijanovića za seriju 'Vrata do vrata' sam prepoznala kao pravu stvar. S obzirom na to da smo ostvarili ogroman uspeh sa filmom 'Munje', znala sam da ćemo napraviti nešto novo i drugačije - rekla je Maja, koja je za kraj razgovora otkrila da li ima planove za 2020. godinu:

 

- Imam plan da nemam plan (smeh). Imam pregovore u vezi novog projekta, šta će biti, videćemo - zaključila je ona.


 

 

makonda-tracker