Milorad Mandić Manda domaćin Batinih dana

0
I ove godine od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji se održavaju Batini dani u čast velikog glumca Danila Bate Stojkovića, a domaćin manifestacije biće Milorad Mandić Manda
Foto: Vladimir Šporčić
Foto: Vladimir Šporčić

Vrnjačka Banja se na jedan skroman način odužuje velikom čoveku koji je nesebično voleo Banju i sa suprugom Olgom do poslednjeg dana svog života bio njen gost. Turistička organizacija Vrnjačke Banje u svoj kalendar dešavanja za 2011. godinu uvrstila je i ovu manifestaciju. Od prošle godine, banjski amfiteatar nosi Batino ime.

I ove godine banjski gosti i meštani mogu uživati u filmovima u kojima je između ostalih glumio i pokojni Bata Stojković, a u planu je i izvođenje pozorišnih predstava reditelja Juga Radivojevića Put oko sveta i Dundo Maroje.

Takođe će se ove godine takmičiti i mladi glumci sa Akademije na temu vezanu za Batu Stojkovića kroz monodrame, imitacije replika iz Batinih ostvarenja… Pobednika očekuju vredne nagrade koje je obezbedio organizator.

Ove godine novina je i ta što će funkciju domaćina obavljati glumac Milorad Mandić Manda.

Za Batine kulinarske specijalitete brinuće Cica Simić, vrhunski kuvar koja će spremati specijalitete u restoranu Srbija.

Medijski pokrovitelj i ove godine biće RTV Pink.

makonda-tracker