iza njega je težak period

„IZVINITE, EMOCIJE SU ME OBUZELE“: Siniša Mihajlović PRVI PUT pred medijima otkad je objavio da ima leukemiju otkrio sve o svom trenutnom stanju

0

Siniša Mihajlović, legendarni srpski fudbaler i fudbalski trener, obratio se u Bolonji predstavnicima medija na konferenciji za štampu.

foto: Facebook Video Printscreen
foto: Facebook Video Printscreen

Četiri teška meseca su iza mene. Bio sam na Institutu, gde sam imao hemioterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to. U tim trenucima je potrebna ogromna mentalna snaga, koju sam dobijao i od stručnjaka na Institutu. Svi su bili maksimalno posvećeni meni, da nije bilo svih tih ljudi ne bih bio sada ispred vas. Hvala mojoj supruzi Arijani, koja ja zajedno sa mnom prilazila kroz taj strašan period — rekao je Siniša.

 

Mihajlović se potom zahvalio lekarima i zaplakao.

 

Izvinite, emocije su me obuzele. Izvinite što plačem — bio je emotivan sportista.

 

Mihajlović je prošle nedelje završio treći ciklus lečenja u klinici u Bolonji posle presađivanja koštane srži, a medijima se obratio i njegov lekar Mikele Kalvo, direktor hematološkog odeljenja.

 

foto: Profimedia

Prvi put govorim za medije, a to radim na Sinišin zahtev. Treba biti veoma oprezan na ovom putu prema bolesti i u terapiji. Dijagnoza je složena i njom smo se bavili najbolje što umemo, danas sam ovde u ime svih lekara. Bolest smo otkrili posle drugih testova koje je radio Siniša, određena vrsta belih krvnih zrnaca prolazi kroz proces usporavanja sazrevanja i razmnožavanja bez kontrole, što je dovodilo do toga da kosti gube sposobnosti — zaključio je Kalvo i dodao da lečenje ide kako je i planirano, pre svega zahvaljujući tome što je Mihajlović sarađivao.

 

Na početku konferencije, slavnog Srbina iznenadio je dolazak fudbalera Bolonje, kluba koji trenutno vodi, a čelu s kapitenom Blerimom Džemailijem, Švajcarcem albanskog porekla.

 

Nedostajao si nam mnogo, veoma smo srećni što si opet ceo dan s nama — istakao je kapiten.

 

 

makonda-tracker