YU rok legende večeras u Starčevu

0
Treći Ex Yu Rock festival biće održan danas uveče, 25. juna u banatskom mestu Starčevo, pored Pančeva, gde uz nosioce programa Plavi orkestar, sviraju Atomsko sklonište, Ritam nereda, Prljavi inspektor Blaža i lokalni bendovi.

 Na stadionu FK Borac u Starčevu, u subotu s početkom od 21:45 Plavi orkestar će održati jedan od retkih svojih koncerata uopšte ovog leta, jer su se frontmen Saša Lošić-Loša i drugovi posvetili završetku radova na novom albumu, prvom posle više od deset godina. Nastup u Starčevu biće prvi u Srbiji za Orkestar posle Beogradske arene prošlog marta.


- Pošto je Starčevo mjesto gdje dolazimo prvi put, sviraćemo jednu vrstu vremeplova - od prvih pjesama kao Suada, Soladatski bal, Bolje biti pijan i Goodbye Teens, pa sve do zadnjih Odlazim i Ako su to samo bile laži. Jako se radujem što dolazimo u Starčevo, pogotovo što nekad ljeto zna biti ljepše u unutrašnjosti nego na moru. Da bi ostali u kontaktu sa publikom odabrali smo tri-četiri koncerta u regionu, dok čekamo novu ploču - najavljuje Loša na sajtu agencije Long Play.

Od 23:15 na binu starčevačkog festivala izlaze legendarni hard rokeri iz Pule Atomsko sklonište, vlasnici klasika Pomorac sa majko, Pakleni vozači, Žuti kišobran, Treba imat' dušu..., a njihov vođa basista i pevač Bruno Langer kaže:

- Prošli smo kompletnu Srbiju, ne samo Jugoslaviju. Ne znam gdje nismo svirali, imali smo bezbroj nastupa u Banatu, ali eto još u Starčevu nismo svirali, pa mi je drago po prvi put dolazimo. Dakle, prvi put u vašem gradu Pakleni vozači!

Novosadski Ritam nereda koncertnu promociju aktuelnog albuma Paralelni svet planiranu za polovinu juna u bašti SKC Beograda morao je da odloži zbog bolesti jednog od članova, ali se sada bend ponovo u punoj formi taman da napravi pank feštu kada izađu na binu u Starčevu od 00:45.

Od najpoznatijeg metal pank sastava na našim prostorima treba očekivati energetsko pražnjenje, a osim pesama sa poslednjeg albuma kao što je skorašnji spot Elita, Ritam nereda će podsetiti na brojne kultne stvari koje su snimili tokom više od 20 godina postojanja. Nastupom Ritma nereda završiće treći Ex Yu Rock fest.

Program festival počinje od 18:30 nastupima mladih bendova Himera iz Zrenjanina, Park iz jagodine i Kreativni nered iz Starčeva, a od 20:15 na binu stupa Prljavi inspektor Blaža, koji trenutno priprema novi singl Živele žene obradu hita Elvisa Prislija VivaLas vegas! Uz to Blaža namerava da odbaci stari supermenski imidž i preuzme odelo Kralja rokenrola Elvisa.

- Mislim da su velike šanse, skoro 90 posto, da će u Starčevu biti premijera i promocija nove faze u mojoj karijeri. Tri godine sam bio Supermen, pa ću tri godine biti Kralj rokenrola. Nadam se i da ćemo odsvirati novi singl - otkriva Blaža.

Ulaznica za Ex Yu Rock fest od 250 dinara možete kupiti u Mesnoj zajednici i Domu kulture u Starčevu, u Pančevu u Turističkoj organizaciji Pančeva i u Beogradu na blagajni Doma omladine. Na dan festivala ulaznice će koštati 350 dinara.

makonda-tracker