Karanović i Zafranović dobitnici nagrade Aleksandar Lifka

0
Srpski režiser Srdjan Karanović i njegov hrvatski kolega Lordan Zafranović ovogodišnji su dobitnici priznanja Aleksandar Lifka za doprinos evropskoj kinematografiji koja će im biti uručeno na ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić

Osamnaesti Festival evropskog filma biće održan od 16. do 22. jula na nekoliko lokacija u Paliću i Subotici, a na njemu će ove godine, u deset programskih selekcija biti prikazano 95 filmova iz tridesetak zemalja.

Filmovi će biti prikazivani u Glavnom takmičarskom programu i u selekcijama Paralele i sudari i Mladi duh Evrope, a biće prikazani i ciklusi novog poljskog i mađarskog filma i ekoloških dokumentaraca, dečji program i ciklus Kako je počeo rat na mom Balkanskom (polu)otoku?.

I ove godine pre početka festivala biće prikazani programi filmova dobitnika nagrade Aleksandar Lifka, kao i omaž ovogodišnjim dobitnicima festivalske nagrade Underground spirit, švedskom rediteljskom dvojcu Oliju Simonsonu i Johanesu Stjerne Nilsonu.

U glavnom festivalskom programu ove godine će na Letnjoj pozornici u Paliću biti prikazano 14 filmova, medju kojima su i dva domaća ostvarenja - Montevideo, Bog te video Dragana Bjelogrlića i Kako su me ukrali Nemci Miloša Radivojevića.

makonda-tracker