Međunarodni festival mažoretkinja na Ušću

0
Međunarodni festival mažoretkinja European Grand Prix Beograd 2011 biće održan od 24. do 26. juna na platou ispred Ušće Shopping Centra

Ova izuzetna manifestacija održava se prvi put u Srbiji i ugostiće preko 600 devojaka iz cele Evrope, koje će se takmičiti u više od 30 disciplina. Na trodnevnom Međunarodnom festivalu mažoretkinja European Grand Prix Beograd 2011 učestvovaće 40 vrhunskih klubova mažoretkinja iz 10 evropskih zemalja. Pored predstavnika nacionalnih saveza, biće prisutno i šest vrhunskih internacionalnih sudija, što dodatno govori o visokom kvalitetu ovog takmičenja.

Svečano otvaranje festivala je u petak u 14 časova u sportskoj sali SRC Voždovac na Banjici, nakon čega će uslediti nadmetanja u disciplinama solo formacija. Od 20 časova na Gala večeri na platou ispred UŠĆE Shopping Centra biće održana Revija pobednika u ovim disciplinama, kao i izbor za Miss Majorette Europe.

Drugog dana, od 10 časova održaće se takmičenja u disciplini velikih formacija u SRC Voždovac na Banjici, a u 18 časova na platou ispred Ušća, na Revija pobednika, biće proglašeni najuspešniji učesnici.

Završni dan, nedelja 26. jun, rezervisan je za internacionalno takmičenje u modernom i šou plesu – Belgrade Open, čiji će pobednici dobiti priznanje Beogradski pobednik. Početak takmičenja je u 18 časova na platou ispred Ušće Shopping Centra, dok dodela nagrada i svečano zatvaranje festivala počinje u 20 časova.

Međunarodni festival mažoretkinja European Grand Prix Beograd 2011 predstavlja manifestaciju od izuzetnog sportskog i turističkog značaja za grad Beograd i celu Srbiju. Ovaj prestižni festival organizuje Savez mažoretkinja Srbije, a ceo projekat su podržali Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije.

makonda-tracker