Šakira: Obrazovanje dece je najvažnija stvar na svetu

0
Kolumbijska pop pevačica Šakira posetila je Jerusalim gde je iznela svoj stav da je unapređenje obrazovanja najvažnija stvar za koju bi svi koji su na vlasti trebalo da se založe svim srcem

Kao gost prvog čoveka Izraela Šimona Peresa, pop zvezda i ambasadorka dobre volje Ujedinjenih nacija, Šakira, otvorila je treću godišnju Predsedničku konferenciju apelom za obrazovanje dece širom sveta.

- Sveta zemlja predstavlja savršeno mesto za razgovor o tome koliko je hitno uvideti potrebu za ulaganjem u obrazovanje. Najvažnija odluka koju možemo da donesemo u prilog boljem sutra jeste ona koja se tiče načina na koji ćemo obrazovati svoju decu. Kako bi bilo divno kada bi ceo svet počeo da funkcioniše kao jedan tim. Toliko je izazova koji stoje pred nama i problema koje moramo da rešavamo. Došlo je vreme da počnemo da se ponašamo kao jedan jedinstveni tim, da nosimo majice sa istim sloganom i dobijemo bitku sa diskriminacijom. Naš zadatak je da pobedimo nejednakost i segregaciju – rekla je ovom prilikom pevačica koja je početak svog govora započela pozdravnom rečju koja označava mir Šalom, a nakon što joj je jedna devojčica uručila poklon u vidu ogrlice, Šakira se zahvalila hebrejskim Toda, što znači hvala.

Atraktivna Kolumbijka u Jerusalim je stigla u pratnji svog dečka, fudbalera Barselone Žerara Pikea i njih dvoje su iskoristili priliku da u ovom gradu posete najsvetije mesto na koje vernici judaizma dolaze da se mole, čuveni Zid plača.

makonda-tracker