bez dlake na jeziku

ZORANNAH O REAKCIJAMA NA NJENU IZJAVU O MUŠKO-ŽENSKIM ODNOSIMA: Mi nismo tu da vaspitavamo decu, tu su roditelji

0

Najpopularnija srpska blogerka nedavno je uzburkala javnost.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Zorana Jovanović, poznatija kao Zorannah, prošle nedelje je u jednom intervjuu izjavila da "žena uvek mora da izgleda manje moćno, da manje zarađuje i da joj muž bude glavna preokupacija", što je naišlo na otre rekacije.


Brojni mediji i korisnici društvenih mreža osudili su ovakav stav, a mnogi su izrazili zabrinutost za to kako će njene reči odjeknuti među najmlađima, među kojima ima mnogo njenih obožavalaca.

 

 

Kako Zorana objašnjava, njena izjava nije dobro protumačena.


Ja sam svoje savete rekla, dočekana sam na nož, mislim da svako treba da ima svoje mišljenje, to je moje i ne smatram da je loše. Ja sam takav tip da se posvetim svom muškarcu i to je meni donelo dobro, svaki put kad to nisam uradila, imala sam problem sa sobom, pa onda dalje — istakla je.


Kako blogerka kaže, njen stav nema nikakve veze s pozivom na nasilje nad ženama, kako je kasnije protumačen na društvenim mrežama.


Ne smatram da je to ključ i da ono što radim poziva na nasilje u porodici, mislim da su se pomešale babe i žabe, ne znam da li ikome delujem kao da bih trpela tako nešto. Mislim da je ključ jedne uspešne veze samo kompromis, kako zadovoljiti tu neku drugu osobu i kako ona zadovoljiti vas, neki balans da se napravi — kaže ona.


Jovanovićeva se, uz to, ne slaže da su blogeri odgovorni za postupke i razmišljanje mladih, već ističe da je to nešto što se stiče u kući.


Mi nismo tu da vaspitavamo decu, tu su roditelji. Naravno da će svako imati svoje mišljenje, kao i ja i imam pravo da ga kažem, ali ne mislim da je to loš primer. To što svako ima svoje mišljenje treba da pomogne deci i da im pokaže da i oni treba da imaju svoje, kakvo god ono bilo — iskrena je Zorana.

 

 

makonda-tracker