Ejmi Vajnhaus: U penziji do daljnjeg

0
Nakon što se osramotila pred publikom u Beogradu, problematična i porocima sklona britanska pevačica Ejmi Vajnhaus donela je odluku da otkaže sve planirane nastupe na svojoj povratničkoj turneji i povuče se iz javnosti na neodređeno vreme
foto: Brian Rašić, Bang
foto: Brian Rašić, Bang

Prema rečima predstavnika za štampu, soul diva Ejmi Vajnhaus, koja je u subotu pod dejstvom alkohola ili droga održala veoma loš nastup pred svojim srpskim fanovima, ipak ovog leta neće održati nijedan u nizu koncerata zakazanih za gradove širom Evrope. Njen menadžer, Raj Kozbert odlučio je da prestane da vrši pritisak na Ejmi i stopira saradnju sa njom sve dok se pevačica u potpunosti ne oporavi.

- Ejmi Vajnhaus otkazuje sve zakazane nastupe. Svi koji je okružuju žele da učine sve što mogu kako bi ona ponovo bila u svom najboljem izdanju i smatraju da joj treba dati koliko god joj je vremena potrebno da to zaista i postigne – rečeno je u saopštenju za medije.

U danima nakon fijaska u Beogradu, posrnula Ejmi je i dalje u centru pažnje svih domaćih, ali i svetskih medija. Jedna struja bila je kivna na pevačicu zbog toga što ona ne želi da se odrekne svog honorara, zbog toga što nije došlo do kašnjenja i bila je na sceni čitavih sedamdeset ugovorenih minuta. Međutim, kako piše Daily Mail, sama pevačica priznala je svojim najbližima da se kaje zbog katastrofalnog nastupa u Beogradu i smatra da ne zaslužuje da bude plaćena.

Istovremeno, mnogobrojni analitičari pop kulture pokušavaju da iznađu opravdanja za njen nagli pad, a neki su čak zabrinuti da je možda i Vajnahusovu stigla kletva dvadest i sedme godine života zbog koje su, kako legenda kaže, upravo u ovom dobu života preminule velike rokenrol zvezde kao što su Dženis Džoplin, Džimi Hendriks, Džim Morison, Brajan Džons i Kurt Kobejn.

makonda-tracker