Nataša Ristić: Porodice vremenom sazrevaju

3
Jedna od voditeljki emisije Žene Nataša Ristić priča kako neguje svoj deceniju i po dug brak sa mužem Ivanom i objašnjava na koji način su njih dvoje izgradili drugarski odnos sa sinom Mihajlom
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Voditeljka svojevremeno popularne emisije na Trećem kanalu Ženske priče, a danas jedna od domaćica emisije Žene na televiziji Prva, Nataša Ristić (46) vratila se na male ekrane posle gotovo decenije pauze kao potpuno ostvarena i srećna žena. Ova šarmantna dama već petnaest godina brižno neguje svoj skladan brak sa suprugom Ivanom koji je po zanimanju kompozitor i muzički urednik, a najlepši začin njihove ljubavi jeste njihov sin Mihajlo (11).

- Brak sazreva sa godinama i u njega treba ulagati kako bi bio uspešan. Svaki brak, pa i naš, ima vedre i umereno oblačne dane, bolje i lošije trenutke. Ali što smo stariji i zreliji, muž i ja shvatamo da smo izgradili veoma dobru zajednicu koju Mihajlo čini potpunom. Mislim da je važno razumeti da je i onaj drugi partner čovek od krvi i mesa i da može da odreaguje na različite načine, a najbitnije je da posle svega možeš da kažeš izvini. Mislim da smo nas dvoje prevashodno sve više prijatelji, imamo veliko razumevanje jedno za drugo, pa ne verujem da će me život demantovati. Naša porodica svakim danom sazreva i biva sve punija - priča Nataša koja se sa setom priseća trenutka kada je pre dve decenije upoznala supruga.

- Nas dvoje smo se upoznali na poslu, Ivan je bio muzički urednik na radio Pingvinu, a ja sam radila kao voditelj. Jedno vreme smo zajedno radili emisiju i tako se i ljubav među nama desila - iskrena je voditeljka koja je zajedno sa svojim partnerom sina od malih nogu usmeravala ka školi i muzici, ali i isticala koliko je važno da sa roditeljima ima dobar odnos.

- Dosta je rizično kada mame uđu u zrele godine, a deca u pubertet jer se tako susreću dve turbulencije u isto vreme. Nama za sada dobro ide jer je naš Mihajlo normalno, zdravo i lepo vaspitano dete pošto se u našoj kući oduvek zna osnovni red. On ima svoja prava i obaveze, ali pre svega imamo dogovore. Inače, Mihajlo svira električnu gitaru, što mu odlično ide. Na pragu je puberteta i veoma je važno da zna šta je dobro, i mada ne mora da nam poverava svoju intimu, ne bi trebalo da ima strah da nam bilo šta kaže – objašnjava Nataša, kojoj je rad na emisiji Žene predstavlja izazov.

- Direktan povod za povratak na male ekrane bilo je moje razmišljanje na temu: Zašto naše televizije i kultura ne dozvoljavaju zreloj ženi da radi na televiziji? Priča da emisija Žene ne želi samo oblik, već stav potpuno je drugačija koncepcija i ja sam odlučila da pokušam baš zarad svih žena koje odavno nemaju idealne proporcije - priča Nataša koja smatra da je iskrenost veoma važna, te je i u emisiji veoma otvorena na temu svog privatnog života.

- Ideja je da to ne bude recitovanje formi i scenarija, već da se otvorimo, a da pri tom sve ostane u granicama dobrog ukusa. Mislim da je ljudima, naročito u ovim današnjim vremenima, važno da postoji neko sličan njima sa kim mogu da se poistovete - ističe voditeljka.

Ksenija Konić

makonda-tracker