Rade Šerbedžija kod Ivana Ivanovića

0
Veliki glumac i boem Rade Šerbedžija večeras je gost kod Ivana Ivanovića, a pred početak emisije dao je ekskluzivni intervju za sajt TV Prva u kome je otkrio šta mu zamera supruga Lenka, ali i kako je naučio da podjednako voli svoju decu

Naš najuspešniji glumac u Holivudu Rade Šerbedžija otkrio je za www.prva.rs da obožava pesmu Tome Zdravkovića Dotak'o sam dno života, kako živi za porodicu i čemu je učio svoju decu, ali i o pevačici Severini i novim filmovima.

Kako ste zadovoljni radom na filmu Ustanička ulica?
- Iznenadio me je odlično napisan scenario. Nakon što su me Gordan Kičić i Miroslav Terzić kontaktirali, pozvao sam ih kod mene u Rijeku i odveo sam ih na riblji ručak. Svidele su mi se njihove ideje i zato sam došao da snimam. Uživao sam, oni su divni mladi ljudi.
Da li je tačno da ćete sa Lolitom Davidovič igrati u filmu United Nikola Tesla Project?
- Producenti su me kontaktirali oko tog projekta, ali još uvek nisam dobio scenario i zato ne znam nikakve detalje.
Vi ste i pre 35 godina tumačili lik Tesle u seriji...
- Davnih godina sam igrao Teslu i voleo sam tu ulogu. Pre neki dan sam gledao Petra Božovića u filmu o Tesli i mislim da me je prešišao, bio je fantastičan u toj ulozi!
Govori se i da ćete sa Severinom Vučković zaigrati u ostvarenju Business Baby?
- Svašta se piše, ali ja ni o tome ništa ne znam. Oni bi verovatno želeli, a ako scenario bude dobar - nemam ništa protiv. Severinu izuzetno cenim. To je jedna fantastična devojka sa fantastičnom energijom i veoma talentovana.
Koliko često u toku godine uspete da okupite celu svoju porodicu - petoro dece, troje unučića i suprugu?
- Stalno sam sa njima. Zbog njih živim. Putujem od jednih do drugih. Uspemo da se okupimo i svi zajedno. Baš ovog leta će biti tako. Desetak dana ćemo provesti na Brionima.
Da li Rade Šerbedžija živi kao sav normalan svet ili teret slave ipak zahteva drugačiji stil života od većine ljudi?
- Mnogo me maltretiraju ljudi koji se slikaju sa mnom mobilnim telefonima. Svako sad ima svoj foto aparat, a ja sam blag čovek i ne mogu da ima kažem ne. To mi je postala najveća briga i trauma.
Koje kućne poslove obavljate bez pogovora, a koje izbegavate?
- Nema šta da ne volim - nego moram! Lenka me je tako naučila i ima pravo. Zašto ja da se odmaram, a da ona radi samo zato što je žena. Treba oboje da radimo jednako. Ja sam potpuna žrtva Lenkine ženske revolucije. Neću to da zovem feminizmom, već normalnom potrebom da se izjednače odgovornosti i prava između muškaraca i žena u ovom svetu.
Šta vam supruga najviše zamera u svakodnevnom životu?
- A, šta mi ono zamera moja Lenka...? Ljuti se kad ponekad nešto zaboravim ili napravim neku benignu glupost. Ali suštinski se uopšte ne ljuti na mene. Podržava me, pušta da živim svoj život i radim šta god hoću.
Šta je ono najvrednije čemu ste naučili svoju decu?
- Poštenju i osećaju za druge. Prijateljstvu prema poznatim i nepoznatim ljudima, bratstvu i nadnacionalnosti. Naučio sam ih da budu građani sveta.
Da li su vas unučići donekle promenili?
- Nisu me promenili, ali su me aktivirali. Probudili su u meni neke nove emocije. Sećam se da sam jednom pitao svoju taštu, Ninu Udovički, koja je jedna pametna žena, da mi objasni kako da delim svoju ljubav sa svih petoro dece koju imam. Bilo je to pre 14 godina, kada se rodila Milica, a ona je rekla: Rade, sa svakim novim detetom srce postaje veće. Tako mi se i sa troje unuka srce još više proširilo.
Koju pesmu najrađe otpevate za svoju dušu?
- Pevam pesme koje me je majka učila, najčešće stare Krajiške.
A koju pesmu naručujete u kafani?
- E, baš kad se napijem pevam pesmu Tome Zdravkovića Dotak'o sam dno života.

makonda-tracker