Dragan Đilas: Najlepše je biti tata

0
Da mu uloga oca prija više od bilo koje političke funkcije, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas dokazao je kada se u Leskovcu pojavio u društvu tromesečne ćerkice Ane koju mu je podarila druga supruga Iva
foto: M. Ivanović za Blic, Večernje novosti
foto: M. Ivanović za Blic, Večernje novosti

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas (44) željno iščekuje da završi sve poslovne  obaveze kako bi svaki slobodan trenutak posvetio svojoj tromesečnoj ćerkici Ani koju mu je podarila druga supruga Iva (29). Koliko mu je uloga roditelja važna, ovaj uspešni funkcioner Demokratske stranke i osnivač nevladine organizacije Naša Srbija dokazao je i prilikom odlaska na proslavu povodom tri godine rada Specijalne bolnice za vantelesnu oplodnju i lečenje steriliteta Spebo, koju vodi genetičar doktor Miodrag Stojković sa suprugom Petrom u Leskovcu. Ovaj političar bio je njihov specijalni gost 27. maja jer je pre tri godine kao ministar za Nacionalni investicioni plan u Vladi Srbije otvorio opremljeno bolničko zdanje u Leskovcu. Za ovu priliku prvi put se pojavio u javnosti u društvu svoje mezimice koju je sa puno nežnosti držao u naručju, dok njegova izabranica, doktorka na specijalizaciji iz psihijatrije, nije skidala osmeh sa lica. Razneženi tata koji iz prvog braka sa direktorkom Vladine kancelarije za evropske integracije Milicom Delević (41) ima ćerke Sofiju (13) i Jovanu (10), nije odoleo da se pohvali kako je poseta Leskovcu prvo putovanje njegove treće naslednice koja je uprkos brojnim blicevima fotoaparata uživala u naručju svog oca.

- Ovo je prvo putovanje moje ćerke. Dobro smo prošli, Ani je prijala vožnja i spavala je tokom puta. Drago mi je što smo izabrali Leskovac za njeno prvo putovanje - istakao je ponosno Đilas, dok ga je njegova voljena sa odobravanjem slušala. Njihova bračna idila započela je građanskim venčanjem u septembru 2009. godine, da bi godinu dana kasnije u kapeli svetog Simeona Mirotočivog u Patrijaršiji sklopili i crkveni brak. Rođendansko slavlje u Leskovcu uveličale su mnogobrojne bebe koje su začete na ovoj klinici, a preslatka Ana bila je jedina među malim zvanicama koja je došla na svet prirodnim putem. Gradonačelnik i prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije istakao je koliki značaj ima klinika Spebo i podsetio da je podrška države došla u trenutku kada je doktor Stojković, veoma razočaran, hteo da odustane od projekta i vrati se u Španiju gde je bio zamenik direktora na Institutu za genetska istraživanja u Valensiji.

- Pre četiri godine doktor Stojković spakovao je kofere i nameravao da ode iz Srbije i Leskovca posle neuspešnih pokušaja da realizuje svoje ideje. Uz razumevanje grada i sredstava iz NIP-a i Fonda za razvoj, napravili smo ovakvu kliniku i dokazali da neke stvari nisu rezervisane samo za Beograd i Novi Sad - zaključio je Đilas.

Jelena Kulović

makonda-tracker