TRAGIČAN KRAJ

JEDINA ŽELJA JOJ JE BILA DA BUDE ŽIVA I ZDRAVA: Život mlade hrvatske glumice PRERANO se ugasio na istom mestu gde i Tošetov, a njene poslednje reči zauvek će ostati UPAMĆENE

0

Kobne večeri vraćala iz Beograda za Zagreb. Njen prvobitni plan bio je da sa kolegom prespava u hotelu u Iloku, međutim u poslednjem trenutku odlučili su se za noćnu vožnju...

foto: Adria Media Arhiva
foto: Adria Media Arhiva

U povratku za Zagreb 23. oktobra 2013. godine, Dolores Lambaša je od siline udarca vozila koja su se sudarila i sletela su s puta, iako vezana, izletela kroz prozor. Sa teškim povredama abdomena i unutrašnjih organa, bila je prevezena u bolnicu gde je odmah i operisana. Međutim, samo nekoliko sati kasnije izgubila je bitku, u 32. godini...

 

Poznata hrvatska filmska, televizijska i pozorišna glumica Dolores Lambaša, bila je na vrhuncu karijere kada je tragično izgubila život. Kobne večeri vraćala iz Beograda za Zagreb. Njen prvobitni plan bio je da sa kolegom Stojanom Matavuljem prespava u hotelu u Iloku, međutim u poslednjem trenutku odlučili su se za noćnu vožnju. Nakon zabave sa prijateljima, Dolores i Stojan krenuli su put Zagreba.

 

23. oktobra 2013. godine u 6:45 sati ujutru, njihov automobil, koji je vozio Matavulj, sudario se sa drugim vozilom. Od siline udarca oba vozila sletela su s puta, a mlada glumica, iako je bila vezana izletela je kroz prozor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio Jaska (@radiojaska) on

- Nisam ga prepoznao i samo sam mu rekao da sam u redu, a on mi je odgovorio da je njegova saputnica teško povređena. Tada sam video da neko leži pored, on se vratio do nje i kleknuo, dozivao je... Grozna situacija. U međuvremenu su se neka vozila zaustavila, a vrlo brzo došla je i Hitna pomoć - prepričao je nakon nesreće jezivu scenu vozač automobila sa kojim su se sudarili Dolores i Stojan.

 

Sa teškim povredama abdomena i unutrašnjih organa, Dolores je prevezena u bolnicu gde je odmah operisana, međutim zbog težine njenih povreda lekari nisu bili optimistični. Samo nekoliko sati kasnije izgubila je bitku. Nesreća u kojoj je tragično stradala dogodila se kod Slavonskog broda, na istoj deonici puta na kojoj je 6 godina ranije poginuo i Toše Proeski.

 

Glumicu čijoj lepoti su se svi divili, mnogi su je nazivali ikonom novijeg hrvatskog filma, a najveću popularnost doživela je u filmu "Verujem u anđele", kao i u serijama "Odmori se, zaslužio si", "Zauvek susedi", "Zakon ljubavi", "Najbolje godine", "Ruža vetrova", kroz koje ju je upoznala i srpska publika.

 

U poslednjem, neobjavljenom intervjuu, koji je dala za hrvatske medije izjavila je da joj je jedina želja da bude živa i zdrava.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker