bolest ga je slomila

TRPEO JE NESNOSNE BOLOVE I NAPADE — I ODBIJAO DA ODE U BOLNICU: Ovako su izgledali poslednji sati čuvenog Nina

0

Na današnji dan 2007. godine, preminuo je Amir (kasnije Nikola) Rešić, poznatiji među ljubiteljima narodne muzike kao Nino.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Domaća javnost bila je šokirana kada je objavljena vest da je harizmatični pevač izgubio život u 43. godini. Nino je preminuo od perforacije pankreasa, koja je navodno uzrokovana dugogodišnjim prekomernim konzumiranjem alkohola.

 

Pored njega je do poslednje trenutka bio Nermin Ademović, Ninov menadžer i blizak prijatelj.

 

Bila je 2007. godina, Nino je većinu vremena provodio u Bjeljini, gde smo radili na njegovom novom albumu. Ja i osoba po imenu Nebojša smo bili jako bliski Ninu i pomogali mu oko karijere, ja sam uglavnom vodio menadžerske poslove, a Nebojša ga je vozao po nastupima i gde već treba. Sećam se kao sad, 18. oktobra primam SMS poruku sa sadržajem Brate, Nino je danas loše, išli smo kod doktora i on je preporučio da ostane u bolnici, ali Nino nije hteo, molim te, dođi večeras da budeš s njim jer ja imam poslovnih obaveza. Negde predveče sam s prijateljem Vedadom krenuo za Bjeljinu misleći da Nino ima slabiju prehladu i da nije ništa ozbiljno. Kada smo tamo stigli Nebojša je žurio na posao, a Nino je spavao u svojoj sobi, tada nam je Nebojša rekao da mu otvaramo prozor jer svakih pola sata dobija strašne napade pa da ima svežeg vazduha — ispričao je Ademović jednom prilikom.

 

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen

 

Ispostavilo se, međutim, da je u pitanju bilo nešto znatno ozbiljnije od prehlade. Pevač je trpeo teške bolove i njegovi prijatelji nisu želeli da dozvole da se muči, pa su ga, iako je odbijao da ode lekaru, odveli u bolnicu.

 

Nino je jedva hodao, uz našu pomoć je došao do auta i tada smo ga odvezli u bolnicu u Bjeljinu, tamo su nam rekli da ga odmah odvezemo do hirurgije. On više nije mogao da hoda te smo stavili u invalidska kolica i brzo odvezli na odjeljenje. Tamo nas je sačekao doktor i pitao da li je pacijent alkoholičar. Nisam znao šta da mu odgovorim osim da nije pio zadnjih sedam dana ništa. Odvezli su ga u salu a mi smo ostali da čekamo, prošlo je i ponoć ali mi nismo imali nikakvih vesti, nismo ni slutili da će se desiti ono najgore. U tom trenutku se pojavio doktor i rekao nam ono što nismo hteli da čujemo Izgubili smo ga, pokušali smo reanimaciju ali nije reagovao, i dalje je bila tišina, ja nisam mogao da verujem da čujem tako nešto — zaključio je on.

 

Ademović je dalje ispričao kako su, po povratku u njegov stan, svi bili šokirani.


Svi smo ćutali, nismo znali šta da kažemo jer ovakav ishod niko nije očekivao — rekao je Ninov menadžer. — Dogovorili smo se da sahrana bude u subotu u njegovoj rodnoj Bosanskoj Dubici, nešto para što je bilo uzeo je Nebojša i rekao da će kupiti venac i te ostale stvari jer Nino inače nije držao kod sebe puno novca. Ujutro nas je zvala Dragana Mirković i rekla da će i ona kupiti jedan venac, mnogo nas je ljudi zvalo da pita da li je to istina.

 

Pevač je iza sebe ostavio tri ćerke: Amelu, Sandru i Tamaru, a Sandra je jedina koja je pošla njegovim stopama. Danas vredno nastupa i, kako je jednom prilikom istakla, njen nastup ne može da prođe bez izvođenja očevih pesama Udahni duboko i Donesi divlje mirise.

 

 

makonda-tracker