ŽIVA LEGENDA

KULTNI GLUMCI JUGOSLOVENSKE KINEMATOGRAFIJE DOBILI ZVEZDE NA SLAVIJI: Vlasta Velisavljević nas je proveo kroz VREMEPLOV i zauvek sačuvao uspomene na kolege i umetnost! (FOTO) (VIDEO)

0

Čuveni glumac je bio dirnut pažnjom, a ovim rečima se zahvalio mnogobrojnoj publici

foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Povodom DANA EVROPSKE BAŠTINE na Trgu Slavija održana je manifestacija u čast glumačkih legendi Jugoslovenske kinematografije. 

 

Veličanstveni vremeplov u vidu "putujućeg autobusa Laste", zida filmskih replika, trga ljubavi Milene Dravić i Dragana Nikolića i otkrivanja filmski zvezdi, ovekovečili su višedecenijski rad čuvenih umetnika Vlaste Velisavljevića, Bore Todorovića, Mire Banjac, Ružice Sokić, Olivere Marković i mnogih drugih. 

 

Popularna glumica Vanja Milačić kao uvertiru skupa, otpevala je kultne numere iz domaćih filmova i serija, poput "Poslednjeg tanga" i "A ti se nećeš vratiti", koje su publiku veoma obradovale.

 

foto: Glossy.rs

Počasni gost i "živa legenda", glumac Vlasta Velisavljević bio je dirnut divnim gestom i zvezdom koju je dobio baš u kraju u kome je odrastao. Kada ju je ugledao sa setom u glasu se prisetio uspomena i divnih vremena, a ovu čast je uporedio sa Holivudskom ulicom slavnih, iako nas mnogo parametara deli od nje. 

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker