iskreno

KATARINA ŽUTIĆ U BORBI PROTIV PREDRASUDA: Ako će neko reći da sam MANJE ŽENA jer NEMAM decu...

5

Ističe da se bori za prava žena, ali i da godine danas nisu prepreka ni za šta.

Katarina Žutić
Katarina Žutićfoto: Zorana Jevtić

Katarina Žutić objašnjava da se svojim radom bori za jednakost polova i bolji položaj žena. Ona ističe da je zabrinjavajuće što je i dalje tabu tema da žena može da ima uspešnu karijeru i porodicu.

To jeste danas činjenica - gledaju vas kao da ste manje žena ako nemate porodicu i familiju, decu i muža. Opet, s druge strane, sve to pripada ženi i da bude majka i da ima decu i da bude udata i da ima karijeru, i ne vidim zašto to ne bi moglo da se spoji. Nema nijednog razloga da ne bude tako, a to nažalost nije uobičajena stvar. Žena je ili domaćica i supruga, ili ima karijeru. Ta podela u krugu porodice ali i na društvenim nivoima je jako bitna i ja se borim i svojom predstavom i novom ulogom protiv toga, to je negde moja mislija - navodi glumica, koja se takođe ne uklapa u šablon konzervativnog gledanja na ženu i zbog toga se često susreće sa predrasudama:

Često se susrećem sa raznim predrasudama, ali uglavnom ne ulazim u rasprave. Vidim da nema svrhe i onda nije ni bitno. Ako će neko da kaže da sam manje žena jer nemam decu, tu nema argumenta koji bi to porekao ili potvrdio.

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker