Poznati na prvoj Nike City Run trci

0
Dugoročne pripreme za prvu gradsku trku krunisane su u nedelju na Ušću, kada je održan prvi Nike City Run

Ovim potezom Delta Sport Grupa i Nike su ponovo Beograd stavili rame uz rame sa najvećim svetskim metropolama gde se ovaj veliki praznik trčanja tradicionalno održava godinama.

Na prvom Nike City Run-u je učestvovalo više od dve hiljade Beograđana, i svi oni zajedno su dokazali da svetski trend gradskog trčanja uveliko postoji u našem glavnom gradu

Za promotera i predvodnika prve gradske trke, kompanija Delta Sport Gupa angažovala je atletičara i člana bob tima Srbije Igor Šarčevića.

 

Među trkačima našle su se i neke od naših poznatih ličnosti kao što su: Goran Karić, Veselin Jevrosimović, košarkaši Alex Marić, Dušan Kecman, Žarko Čabarkapa, glumac Marko Živić, vaterpolisti Filip Filipović i Slobodan Nikić, Andrej Kulundžić, pevačica Mia Borisavljević, bivša atletičarka Snežana Pajkić, kao i legenda srpske atletike Frano Mihalić.

Prvi Nike City Run otvorila je ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković.

 

Prva gradska trka, u Beogradu, sastojala se od takmičenja za profesionalne trkače i amatere svih uzrasta na stazi dugoj 5 kilometara, dok su za decu bi organizovane dve trke na stazi od 400 metara.

 

 

makonda-tracker