Halid Bešlić: Ne gubim nadu u oporavak

0
Otkako je pre nešto više od godinu dana doživeo tešku saobraćajnu nesreću, pevač Halid Bešlić ne gubi nadu da će snagom jake volje i adekvatnom terapijom uskoro biti potpuno izlečen
foto: Grand press
foto: Grand press

Posle teške saobraćajne nesreće koju je preživeo u martu prošle godine, legendarni bosanski pevač Halid Bešlić (57) u potpunosti je promenio prioritete i odlučio da radi samo ono što mu istinski prija. Komplikovani oporavak od brojnih povreda usled zamalo kobne nezgode traje i danas, ali ogromna volja i snaga ovog muzičara tera ga napred, pa se on potpuno posvetio izlečenju, ali i svojoj porodici koja ga bodri u neiscrpnoj borbi. Bosanski Sinatra ne krije kako bi mu osmeh na lice istog trena donela i vest da sin Dino (30) i njegova supruga Mahira iščekuju naslednika.

- Sin i snaja još ne očekuju potomstvo, ali nadamo se tome. Inače, moja snaja je divna osoba, lepo vaspitana, dobra i doživljavam je kao svoju ćerku – ističe pevač koji sa suprugom Sejdom (54) u rodnom Sarajevu uživa u mirnoj svakodnevici bez stresa.

- Ljudima se čini da često imam koncerte, ali to nije istina. Iako me stalno zovu na gostovanja, pevam samo nekoliko puta mesečno. Međutim, mnogi ne obraćaju pažnju na moje zdravstveno stanje, a ja se još nisam sasvim oporavio – iskren je Halid kojem i nakon tri decenije skladne bračne zajednice supruga Sejda i dalje pruža punu podršku. Zajedno su prošli dobro i zlo, pa ona i sada brine o njegovom brzom oporavku.

- Trudim se da vodim zdrav život. Tokom celog dana sam opušten i vreme uglavnom provodim u trenerci. Zbog prirode posla kojim se bavim poslednjih decenija, navikao sam da kasno odlazim na spavanje, pa i kad ne stignem kući u sitne sate, zaspim tek pred zoru. Ujutro nakon kafe odlazim u šetnju gradom. Iako me boli noga, ne želim da odustanem od rehabilitacije. S obzirom na to da sam se mnogo ugojio, imam problema sa išijasom i to mi veoma smeta. Želim da smršam i maksimalno sam se tome posvetio. Trudim se da popravim opšte zdravstveno stanje i ojačam organizam kako bih se konačno u potpunosti oporavio – vedro ističe Halid i ne krije da ga je nedavna saradnja na duetskoj pesmi Ne zna juče da je sada sa pevačicom Viki Miljković (36) izuzetno obradovala, naročito zbog toga što su tokom prošle nedelje snimili i spot na Paliću, za koji pevač kaže da je jedno od najlepših mesta koje je ikada posetio.

- Viki sam poznavao veoma površno, sve dok pre četiri godine nije bila u Sarajevu gde mi je u razgovoru rekla kako joj je životna želja da sa mnom snimi duetsku pesmu. Pošto smatram da niko ne sme da stane na put nečijim životnim željama, obećao sam joj da ćemo snimiti pesmu. Budući da je ona velika zvezda, rekao sam joj da to treba da bude dobra numera jer to publika od nas očekuje. Godinu dana smo radili na toj duetskoj kompoziciji i nekoliko puta je prepravljali, pa je na kraju pesma ispala sasvim dobro – kaže Halid

Ksenija Konić

makonda-tracker