Tatjana Kameron Tajči: Strepnja mi je promenila život

0
Dok je prošlog proleća iščekivala rezultate biopsije, pevačica Tatjana Kameron Tajči odlučila je da se okrene svojim korenima iako je u Americi spoznala sreću bračnog života i postala majka trojice dečaka
foto: Story press
foto: Story press

Nakon što je pre dvadeset godina napustila rodni Zagreb, nekadašnja pop zvezda Tatjana Kameron Tajči (40) porodično gnezdo svila je u Sinsinatiju sa suprugom Metjuom Kameronom (40) s kojim je dobila sinove Dantea (11), Evana (8) i Blaisa (3). Dama koja je pre dvadeset godina publiku osvojila hitom Hajde da ludujemo, odlučila je da se nakon decenijskog odsustva ponovo vrati na domaću scenu, pa će u okviru velike regionalne jesenje turneje 15. oktobra održati koncert u Beogradskoj areni. Krhka plavuša odluku o povratku donela je prošle godine kada je strahovala za svoj život jer su doktori posumnjali da boluje od raka dojke. I tada je, kao i u brojnim drugim situacijama, najveću podršku dobila od svog supruga za kojeg u početku nije ni slutila da će joj biti životni partner.

- Metju i ja smo se sreli 1998. godine u Los Anđelesu gde smo i živeli. On je radio u produkciji nezavisnih filmova, a upoznala nas je jedna časna sestra koja mi je rekla da mu se javim misleći da će mi možda on obezbediti neku ulogu na filmu, na koju sam čekala otkako sam po dolasku u Ameriku završila glumu na Brodveju. Međutim, kada smo se sreli, Metju nije profesionalno bio zainteresovan za mene i samo je želeo da se družimo, što me je razljutilo. U početku se nisam odazivala na njegove pozive za izlazak. Ipak, dva meseca kasnije selila sam se iz jednog stana u drugi i pozvala ga da mi pomogne oko nošenja nameštaja. Odazvao se pozivu, ali je postavio uslov da zajedno odemo na plažu, na šta sam pristala. Dok smo šetali u smiraj dana, upitao je da me poljubi.  Tako je počelo, a ja sam pomislila da možda i nije loš dečko (Smeh) – otkriva Tajči koja je od samog starta znala da je njena veza sa Metjuom ona za ceo život.

- U trenutku kada me je prvi put poljubio, shvatila sam da on nije za kratku vezu, a kasnije mi je rekao kako je i on to isto pomislio. Izuzetno je disciplinovan i ima jak karakter. Zauvek ću se sećati trenutka kada sam, dok smo se jednom vozili sa plaže, pogledala njegove ruke i shvatila da će biti dobar otac našoj deci jer poseduje neverovatnu snagu. Ubrzo nakon što smo se upoznali, Metju je došao sa mnom u Hrvatsku i istog trenutka se zaljubio u nju, ali i u moju porodicu. Već 2000. godine venčali smo se u Zagrebu, a za taj dan vežu me najlepša sećanja – govori pevačica koja danas sa svojim suprugom vaspitava trojicu sinova.

- Još kao devojka napisala sam sebi neka pravila kojih bi trebalo da se pridržavam kada postanem supruga i majka. Među njima je i ono da ne zaboravim svog partnera i uvek imam vremena za njega, o čemu govori i mjuzikl Moj savršeno prekrasni život za koji sam napisala tekst, a izvodi se u pozorištu u Sinsinatiju. Ipak, kad nam se rodilo prvo dete, sva moja pravila pala su u vodu. Istina je da se mnogi od nas izgube u roditeljstvu. Deca nam postanu sastavni deo svakog segmenta života i često nakon njihovog rođenja zaboravimo sebe, ali i partnera koji je uz nas. Metju i ja imamo odličan odnos, a eventualna sukobljavanja imaju osnov u našim potpuno različitim mentalitetima. Imamo drugačija shvatanja života, a u takvim situacijama najteže je imati razumevanja – ističe pevačica kojoj je suprug bio najveći oslonac i kada se prošlog proleća suočila s velikim strahom. Naime, strepnja zbog iščekivanja rezultata nakon mamografskog pregleda učinila je da u njoj sazre želja za povratkom u rodnu zemlju.

- Prošlog proleća otišla sam na redovni mamografski pregled i pošto je lekarima nešto bilo sumnjivo, odlučili su da iz predostrožnosti odem i na biopsiju. Čekajući rezultate strahovala sam za život i preispitivala svoje odluke, kao i to šta sam, a šta nisam postigla. Nedostajalo mi je druženje s našim ljudima i domaća pesma. U svoj dnevnik zapisala sam pet stvari koje treba da uradim, a jedna od njih bila je povratak u svoju zemlju i turneja po svim većim gradovima regiona. Iako su rezultati biopsije bili odlični, svoj plan o koncertima nisam promenila - zaključuje Tajči.

Danilo Mašojević

makonda-tracker