Nele Karajlić: Sada se osećam dobro

0
Čuveni muzičar Nele Karajlić, koji je zbog podignute dijafragme bio hospitalizovan u Urgentnom centru, otkriva da se njegovo stanje stabilizovalo
foto: Dragan Teodorović Zeko, Luka Šarac, Ivan Dobričić
foto: Dragan Teodorović Zeko, Luka Šarac, Ivan Dobričić

Legendarni rok muzičar Nenad Janković, poznatiji kao Dr Nele Karajlić proveo je nedelju dana u bolničkoj postelji Urgentnog centra Srbije gde je primljen pre sedam dana sa jakim bolovima u grudima. Lekari su isprva sumnjali na srčane problem, pa je u medije dospela informacija da je doživeo infarkt. Naime, noć pre nego što je došlo do nemilog događaja, čuveni muzičar je sa bliskim prijateljima sedeo do kasno u noć, a s obzirom na to da je zbog brojnih poslovnih putovanja prethodnih dana bio mnogo umoran, već sledećeg jutra osetio je jake bolove u predelu grudnog koša. Budući da su ga simptomi slični predinfarktnom stanju uplašili, na insistiranje njegove supruge hitno je prebačen u Urgentni centar gde je podvrgnut brojnim analizama nakon kojih je ustanovljeno da mu je podignuta dijafragma. Njegovi prijatelji tvrde da se slavni umetnik sada oseća sasvim dobro i da zdravstveni problemi sa kojima se suočio nisu dramatični. A da mu je zdravstveno stanje trenutno mnogo bolje pevač popularnog benda Emir Kusturica i No smoking Orchestra potvrdio nam je u telefonskoj izjavi. 

- Sada se osećam dobro i sve je u redu, ali još nisam izašao iz bolnice. Uz mene su porodica i prijatelji i hvala svima na podršci - rekao je Nele za Story prošlog petka. Najveći oslonac tokom teškog perioda Karajliću su supruga Sanja, koju je upoznao mnogo pre nego što je postao zvezda, i njihova deca, ćerka Jana i sin Srđan, koji su sada presrećni jer se njihov voljeni suprug i otac oporavlja. Neletov menadžer i jedan od najboljih prijatelja, Gane Pecikoza, objasnio je za naš magazin kako je došlo do nemilog događaja.

- Početkom prošle nedelje, za vreme boravka na Kosmaju gde ima kuću, Nele je osetio prve tegobe i smetnje u grudima. Otišao je u Urgentni centar gde su ga potom zadržali - priča Gane, koga je blizak drug odmah obavestio da se ne oseća dobro.

- Sve vreme sam komunicirao sa njegovom suprugom koja me je obaveštavala o novim detaljima. Drago mi je da se Neletovo stanje ubrzo poboljšalo i da nije reč o ozbiljnim smetnjama, već je reč o podignutoj dijafragmi - objašnjava Pecikoza i ističe kako je nekadašnjem frontmenu Zabranjenog pušenja sada zaista zabranjeno pušenje zbog toga što se pretpostavlja da je jedan od osnovnih razloga zdravstvenih tegoba upravo to što je pušio i do tri pakle cigareta dnevno.

- Istina je, zaista mu je zabranjeno pušenje - kaže Gane koji nam je potvrdio da će Karajlić uskoro nastaviti turneju sa Emirom Kusturicom i No Smoking Orchestrom, pa će tako već 9. juna nastupiti u Banjaluci. Iako zbog poslovnog putovanja u Moskvu Emir Kusturica nije mogao svakodnevno da bude uz jednog od svojih prijatelja, on je, kako saznajemo, pokušavao da ga oraspoloži u svom duhu govoreći mu da i sam svaki drugi dan zapada u stanje zbog koga je Nele primljen u bolnicu, ali da oko toga ne pravi dramu.

Nikola Rumenić

makonda-tracker