Ema Votson: Nije istina da sam fakultet napustila zbog nasilnika

0
Otkako je početkom godine napustila univerzitet, mnogi su tvrdili da je zbog svoje popularnosti zvezda Hari Poter franšize Ema Votson bila zlostavljana od svojih kolega studenata

Dvadesetjednogodišnja glumica Ema Votson otkrila je zbog čega je do daljnjeg prekinula svoje školovanje na britanskom Brown univerzitetu.

- Veoma sam se rastužila dok sam čitala tvrdnje da sam fakultet napustila jer su me drugi studenti maltretirali. Tako nešto je van pameti! Upravo suprotno, na Brown-u me uopšte nisu tretirali kao nekakvu zvezdu. Niko mi u kampusu nikada nije zatražio autogram. Jednom prilikom sam organizovala žurku za preko stotinu ljudi i, zamislite, niko od zvanica nije postavio niti jednu fotografiju na Facebook. Uostalom, čak i da jeste neko bio loš prema meni, ne mislite valjda da bih zbrisala sa univerziteta jer je neko u holu za mnom podviknuo Vingardium Leviosa ili Deset poena za Grifindor? Sa medijima se nosim od svoje devete godine. Zaista bi bilo patetično da nisam u stanju da se izborim sa nekolicinom koja bi pokušavala da mi dane na fakultetu učini teškim. U ivotu sam prošla kroz mnogo gore stvari – ispričala je dvadesetjednogodišnjakinja za britanski Sunday Times Style magazin.

Zapravo razlog za napuštanje studija krije se u tome što je Votsonova vremenom shvatila da su bila pogrešna njena nastojanja da obrazovanjem od same sebe sakrije status filmske zvezde koji je zadobila igrajući lik Hermione Grendžer i smatra da je sada vreme da konačno prigrli šanse koje joj se pružaju u životu.

- Pokušavala sam da poreknem ono što sam. Želela sam da se pretvaram da uopšte nisam toliko poznata. Tražila sam normalnost, ali sam shvatila da moram da prihvatim da sam to što jesam, poziciju u kojoj se nalazim i sve što se dešava oko mene – otkrila je glumica koju krajem godine čeka premijera drugog dela sedmog nastavka filma Hari Poter i Relikvije smrti kojim se stavlja tačka na serijal o popularnom čarobnjaku i njegovoj družini.

S obzirom na to da tokom perioda školovanja nije imala sreće kad su muško-ženski odnosi u pitanju, Ema se nada da će joj povratkom u Holivud uspeti da sa nekim zasnuje i izgradi romantičan odnos.

- Žalila bih se prijateljicama i zapitkivala sam ih Zašto me X ne zove? ili Zašto mi niko ne prilazi?, a one bi mi odgovarale da je to verovatno zato što me se na neki način plaše. To je taj nepremostivi zid slave. Sav taj cirkus koji se dešava oko mene... Meni lično je potpuno neshvatljivo da bih ikome mogla da delujem zastašujuće – poverila se Ema.

makonda-tracker