Vesela atmosfera na MTV Movie Awards 2011.

0
Ceremonija dodele MTV Movie Awards donela je puno smeha, nezaboravne trenutke, ali i ekskluzivan uvid u ovogodišnje filmove od kojih se najviše očekuje

Riz Viderspun dobitnica je ovogodišnje MTV Generacijske nagrade, dok je ostvarenje Sumrak saga: Pomračenje odnelo najviše Zlatnih kokica – ukupno pet priznanja u kategorijama Najbolji film, Najbolja ženska uloga, Najbolja muška uloga, Najbolji poljubac i Najbolja tuča.

MTV Movie Awards 2011. i ove godine nastavili su tradiciju najneobičnije i najbezobraznije holivudske dodele, s neočekivanim pojavljivanjima, nepriličnim komentarima i ekskluzivnim zavirivanjem u filmske novosti. Dodela je počela urnebesnim šou skečom, parodijom na film Mamurluk II, tokom kojeg se voditelj Džejson Sudeikis opija s Džastinom Bartonom, izgubi Tejlora Latnera, probudi uz tetoviranu Evu Mendez koja spava u kadi i dobija nešto okrutne ljubavi od stroge Čelzi Hendler. Sudeikis zatim kreće s potpuno otvorenim monologom u kojem nije imao milosti i nikoga nije štedeo, pa čak ni samoga sebe. Voditelj se obrušio na sve, od Arnolda Švarcenegera do Džastina Bibera.

Šou je slavio novu filmsku generaciju talenata, s prvi put nagrađenima Džastinom Biberom, Kloe Grejs Morec, Elen Pejdž, Aleksis Nikol Sančez i Emom Votson, kao i zvezde povratnike kao što su Tom Felton, Robert Patinson i Kristen Stjuart.

Fantastična scena predstavljala je bujne zelene krajolike, maglovita brda i padajuće kristale koji su noć pretvorili u psihodelični san letne noći. Bila je to savršena pozadina na kojoj je MTV gledaocima pružio prvi pogled u neke od najuzbudljivijih filmova koji će izaći ove sezone. Gledaoci su imali priliku da pogledaju ekskluzivne isečke iz supertajnog filma Super 8 koje su predstavili J.J. Abrams, Stiven Spilberg, El Faning i Džoel Kortni;  da zavire u poslednje poglavlje najuspješnije filmske franšize u istoriji filma, Hari Poter i relikvije smrti – drugi deo koje je predstavila glavna glumica u filmu, Ema Votson, ali i da pogledaju trejler za ostvarenje Sumrak Saga: Praskozorje – prvi deo:

Glumici Riz Viderspun odata je počast ovogodišnjom MTV Generacijskom nagradom. Nakon što je pozdravila filmske kolege Roberta Patinsona i Patrika Dampsija, kao i buduću filmsku partnerku Čelzi Hendler, Viderspunova se našalila sa prezenterima, a zatim poslala poruku mladim ženama o tome kako da postignu moć.

 

Druga žena posle Riz Viderspun kojoj je uspelo da osvoji nagradu u kategoriji Najbolja komična uloga jeste mlada Britanka Ema Votson. Ona je prenela svoj humor s velikog platna na pozornicu kada se pridružila Džejsonu Sudeikisu u urnebesnoj muzičkoj send-up tački koja je uključivala pesme s filmskim temama koje je napisao ovogodišnji voditelj, na sceni im se pridružio i Dejv Grola iz benda Foo Fighters na gongu.

Kristen Stjuart odnela je nagradu za Najbolju žensku ulogu i Najbolji poljubac treću godinu za redom, dok je Elen Pejdž zgrabila nagradu u kategoriji Najus*aniji od straha. Kloe Grejs Morec uzela je priznanja za Najbolji glumački proboj i Najopaku zvezdu, a dečija filmska zvezda Aleksis Nikol Sančez odnela je svoje prve Zlatne kokice u kategoriji Najbolja replika iz filma.

Ovogodišnji šou je pojmu smešno dao potpuno novo značenje kada je Džim Keri, kao zvezda koja je osvojila najviše MTV filmskih nagrada, predstavio grupu Foo Fighters noseći poslovno odelo načinjeno od zelenog platna na kojem su projektovane slike krajolika, gradova, eksplozija, ali čak i parenja pasa. Foo Fighters su podigli sve na noge svojim energičnim izvođenjem pesme Walk, drugog singla s njihova albuma Wasting Light koji osvaja top liste širom sveta. Zatim se s vladara rokenrola prešlo na nove rep i r'n'b zvezde kada se hvaljenom hip-hop superstaru Lupe Fijasku pridružila r'n'b senzacija Trey Songz u njihovom prvom televizijskom izvđenju singla Out of My Head s Lupeovog prvog albuma Lasers, a potom je Lupe izveo svoj platinasti hit The Show Goes On.

Džastin Biber se potpuno neočekivano pojavio u programu i time uzrokovao ubrzani rad srca svih tinejdžerki dok je uručivao nagradu za Najbolji trenutak od kojeg zastaje dah.

makonda-tracker