Fergi u žiriju za Avonovo globalno muzičko takmičenje u komponovanju

0
Takmičenje Avon Voices u komponovanju i pisanju pesama počelo je 20. maja, a prijavljivanje kompozicija i tekstova je moguće do 1. jula

Ovo je jedinstvena prilika za sve žene i muškarce koji imaju bar 18 godina iz više od šezdeset zemalja da se njihov glas čuje globalno, da podele svoje snove i pokažu svoje talente.

Avon je u decembru 2010. pokrenuo globalni program Avon Voices koji je započeo izborom za najtalentovaniju pevačicu, a sa završetkom prvog kruga Avon Voices potrage, počinje odabir za najtalentovanije tekstopisce/kompozitore.

Prijavljivanje na globalno Avon Voices takmičenje u komponovanju pesama se  sastoji od tri koraka.

Prvi korak je komponovanje pesme koja inspiriše nadu i optimizam. Pesma se može komponovati u saradnji sa drugim ljudima, ali je potrebno da se ona osoba koja se prijavljuje, registruje na http://www.avonvoices.com/sr/legal/index. Zainteresovani mogu učestvovati u ovom takmičenju sa najviše tri pesme, potrebno je da se svaka od njih posebno prijavi I da bude značajno različita od drugih. Prilikom prijave kompozicija potrebno je voditi računa o tome da se ne koriste postojeći stihovi ili melodije. Prijavljenu pesmu može izvesti sam autor ali i neka druga osoba.

Nakon registrovanja pesme, drugi korak je postavljanje kompozicije u MP3 formatu i teksta na zvanični sajt takmičenja – AvonVoices.com, u periodu od 20. maja do 1. jula.  Treći korak prijavljivanja je upoznavanje i prihvatanje zvaničnih pravila Avon Voices globalnogkomponovanja pesama koja se nalaze na zvaničnom sajtu AvonVoices.com.

Prijavljene pesme biće ocenjene od strane Avon Voices žirija i stručnjaka iz muzičke industrije na osnovu kriterijuma kao što su kreativnost, povezanost sa temama inspiracije, nade, i optimizma, prikladnost imidžu Avon Brenda, kvalitet kompozicije i teksta, obraćanjejavnosti I iskrenost.

Kandidati će se nadmetati u okviru svog geografskog regiona, kojih je ukupno pet: Severna Amerika, Južna Amerika, Zapadna Evropa, Srednji istok i Afrika, Centralna i Istočna Evropa, i Azija i Pacifik. U prvom krugu, takmičari iz Srbije će se takmičiti u okviru regiona Centralne i Istočne Evrope.

O pobednicima će odlučivati međunarodni žiri, u čijem sastavu su između ostalih Fergi, šestostruka dobitnica Gremija, i Dajen Voren, autorka preko 200 muzičkih hitova.

Avon Voices sudije izabraće do 10 pobednika Avon Voices komponovanja pesama. Pobednicima će biti ponuđen ugovor za izdavanje muzike, njihova pesma se može naći na profesionalno produciranom albumu, a moždaće je izvesti i jedan od finalista Avon Voices Potrage za pevačkim talentima.

Iako se u okviru Avon Voices Potrage za pevačkim talentima na žalost ni jedan takmičar iz Srbije nije plasirao dalje, takmičenje za tekstopisce i kompozitore je nova prilika da talentovani ljudi iz Srbije ostvare međunarodno priznanje i karijeru.

Pobednik Avon Voices globalnog komponovanja pesama biće proglašen 8. septembra, a u narednom periodu i publika iz Srbije ima mogućnost da svojim glasovima pomogne takmičaru po izboru da postane sledeća svetska muzička zvezda.

makonda-tracker