Seka Aleksić: Zaplakala sam u sirotištu

0
Pevačica Seka Aleksić prepričava impresije sa odmora u Gani gde je sa svojim suprugom Veljkom Piljikićem posetila dečije sirotište i komentariše glasine o tome kako je navodno obolela od malarije
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Popularna pevačica Svetlana - Seka Aleksić (30) nedavno se sa svojim suprugom Veljkom Piljikićem vratila sa dvadesetodnevnog odmora koji je provela u Gani u Africi. Atraktivna brineta koja je krajem prošle nedelje promovisala svoju novu numeru Soba 22, koju potpisuju Dragan Brajević Braja i Dejan Abadić, istinski je uživala u obilasku prelepih plaža, dok poseban doživljaj nosi iz posete dečijem sirotištu u Gani jer je posle toga još sigurnija da uskoro želi da usvoji dete.



- Moja prijateljica Tijana Todorović mi je dugo pričala o lepotama Gane, a kao rođendanski poklon od nje sam dobila put u ovu egzotičnu zemlju koju sam posetila zajedno sa Veljkom. Tijanina sestra ima prelepu kuću u Gani u kojoj smo bili smešteni tokom dvadeset dana boravka. Volim Afriku i svakog leta odlazim na odmor u Šarm el Šeik, ali interesovalo me je kako izgleda Gana i moram priznati da sam oduševljena. Dane smo uglavnom provodili na plaži, u kupanju i sunčanju. U restoranima smo probali sve njihove specijalitete, ali smo izlazili i u klubove. Žene u ovom delu svet imaju neobičan stil odevanja i zarazile su me maramama koje nose kao turbane - otkriva Seka koja nakon neuspešnog pokušaja da ostane u drugom stanju sve češće razmišlja o usvajanju prinove, pa su njen odlazak u Afriku mnogi protumačili i kao želju da usvoji dete s ovog kontinenta.

- U Ganu smo Veljko i ja otišli prvenstveno zbog odmora, ali smo tamo posetili i sirotište, a mališani su me zaista ganuli. Ja sam već početkom godine, kada sam u borbi za potomstvo proživela životnu dramu, izjavila da smo odlučili da usvojimo bebu. Degutantno je da o tome govorim dok se ne dogodi. Kada sve to bude gotovo, Veljko i ja ćemo vest rado podeliti sa medijima, a da li će dete biti crne ili boje boje kože, nije nam bitno. Važna je ljubav i humani gest koji nosi  čin usvajanja - govori pevačica i ne krije da je zaplakala kad je videla u kakvim uslovima žive deca koju je posetila.

- Uživala sam u druženju sa njima, preslatki su i predivni. Verujte da sam u jednom trenutku zaplakala. Odnela sam im poklone, a oni su se radovali samo zato što smo ih posetili, a da ne pričam o tome kako su reagovali kada su videli šta smo im sve darovali. Oduvek sam bila slaba na decu, valjda sam zato i otvorila svoj humanitarni fond Deci s ljubavlju koji pomaže mnogim mališanima u Srbiji i regionu. Volela bih da oni budu gosti u mom domu u Srbiji, a da sam mogla, povela bih sve njih! (Smeh) Međutim, procedure za njihov dolazak su izuzetno komplikovane - otkriva Seka i komentariše prošlonedeljne medijske navode o tome kako je u Africi navodno obolela od malarije.

- Tokom odmora dobila sam ozbiljan oblik gripa, pa su me doktori preventivno vakcinisali protiv bolesti koje su veoma česte u Gani. Hvala Bogu, brzo sam se oporavila i mogla sam da nastavim sa uživanjem u predivnom odmoru koji ću dugo pamtiti - završava Seka.

Danilo Mašojević

makonda-tracker