godišnjica smrti

NJEGOV ODLAZAK POTRESAO JE ČITAV REGION: Hrvatski muzičar poslednjih dana života bio je DEPRESIVAN, a o uzroku njegove smrti dugo se POLEMISALO

0

Na današnji dan pre 11 godina preminuo je hrvatski 'kralj fanka' Dino Dvornik u 44. godini.

foto: Screenshot
foto: Screenshot

Svi su bili pogođeni vešću o smrti splitskog muzičara, ali je najgore bilo njegovoj porodici, supruzi Danijeli (52) i ćerki Elli (28).

Danijela je Dina pronašla mrtvog u njihovom bračnom krevetu, pa su odmah počele priče kako je Dino umro od predoziranja. Njegova supruga je to negirala i tvrdila da se Dino godinama nije drogirao, što su potvrdili i nalazi obdukcije koji su pokazali da je preminuo u snu od mešavine tableta koje je uzimao.

 

- Umro je od miksa tih tableta koje je uzimao nekoliko dana pre svoje smrti. Uzimao je tablete za spavanje, smirenje, protiv bolova, antidepresive, a povremeno i metadonsku terapiju. Prema riečima lekara, njegovo telo bilo je u izuzetno dobroj kondiciji i svi organi su mu bili zdravi. Hemijski sastav tih tableta prouzrokovao je komplikacije disajnih puteva i on je umro u snu - rekla je tada Danijela.

 

Njegova majka medijima je rekla da je Dino umro tužan, nesrećan i depresivan i otkrila kako su ga hrvatski estradnjaci izbegavali kada je njegova slava 'splasnula'. U vreme dok je snimao rijaliti šou 'Dvornikovi', pozivao je skoro sve muzičare da mu budu gosti, ali se skoro niko nije odazvao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on

Splitski muzičar je iza sebe ostavio hitove koji se i danas puštaju u klubovima, a njegova muzika je obeležila kraj osamdesetih i rane devedesete, kada je Dino bio najveća zvezda. U vreme dok je pripremao svoj poslednji album 'Pandorina kutija', Dino je bio jako nesiguran u svoj uspeh.

 

- Dino je bio jako nervozan zbog albuma. Nije znao kako će ga publika prihvatiti. Rekao mi je da bi bilo najbolje da umre, jer će se tada album najbolje prodavati - rekla je Danijela nakon njegove smrti. 'Kralj fanka' nije dočekao promociju svog poslednjeg albuma. Ona se održala dva meseca nakon njegove smrti, a nedovršene pesme umesto Dina završili su njegovi najbliži saradnici. Takođe, njegov posljednji album je struka nagradila sa sedam Porina.

 

Muzičar je bio brižan suprug i otac, a javnost se često priseti njegovih smešnih poduhvata, kao recimo onog s Porina 1997. godine kada je dodelu u Opatiji obeleežio uriniranjem po gostima koji su sedeli na terasi kafića s balkona hotela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ella Dvornik (@elladvornik) on

Njegov prijatelj Davor Gobac (55) te godine bio je voditelj, ali je zanemario scenario i u direktnom prenosu poručio majci da 'bude sigurna da neće praviti nikakve neprijatnosti jer je smešten u sobi s Dinom'. Njih dvojica su bili veliki prijatelji i često su se provodili.

 

Dino je sahranjen na zagrebačkom Mirogoju 10. septembra 2008. na vrlo poseban i jedinstven način. Puštala se njegova muzika i plesalo se u veselom raspoloženju, po kakvom će ga zauvek pamtiti obožavaoci.

 

 

makonda-tracker