navukla gnev i mržnju

BIO JE HOMOSEKSUALAC, ALI JE ONA BILA LJUBAV NJEGOVOG ŽIVOTA: Ispovest devojke Fredija Merkjurija koja je nasledila njegovo BOGATSTVO, a njegovu najveću tajnu NIKADA nije želela da otkrije!

0

Nekoliko dana pre smrti, Fredi Merkjuri, legendarni frontmen grupe “Queen”, otkrio je svoju poslednju želju ženi za koju je rekao da je "ljubav njegovog života".

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Želja je glasila da ona, i samo ona pokupi njegov pepeo posle kremacije i da je stavi na tajnu lokaciju koju nikad neće otkriti. Više od dve decenije Meri Ostin pridržavala se obećanja. Čak nije rekla ni njegovim roditeljima.

 

Posle Fredijeve smrti 1991. godine, krenuo je niz pretpostavki: da li je njegov pepeo odnet u rodni Zanzibar? Ili je zakopan ispod trešnje u japanskom vrtu u njegovoj kući u Londonu?

 

Kada je nadgrobna ploča, podignuta na groblju Kensal Grin u Zapadnom Londonu na kojoj stoji njegovo pravo ime - Faruk Bulsara - otkrivena pre nekoliko godina, njegovi obožavaoci pomislili su da su konačno saznali gde je njegovo poslednje počivalište.

 

Međutim, Meri Ostin, žena kojoj je Fredi ostavio imanje vredno 20 miliona funti u Zapadnom Londonu, kao i devet miliona funti u novcu, vrlo je kategorična: "Fredi se ne nalazi na tom groblju".

 

Ona kaže kako se neposredno pre nego što će umreti, Fredi plašio da mu grob ne budeo osknavljen.

 

- Nije želeo da ga iko iskopava, kao što se događalo sa nekim slavnim ličnostima. Znao je da obožavaoci mogu biti stvarno opsednuti. Želeo je da njegov grob ostane tajna i tako će i biti - kaže Meri Ostin.

 

Meri je dve godine držala urnu sa njegovim pepelom u njegovoj spavaćoj sobi, da bi potom izvela tajnu operaciju zakopavanja urne.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker