Sting kod Ivana Ivanovića

1
Popularni britanski umetnik Sting gostovaće u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem na TV Prva u okviru svoje Symphonicity turneje i koncerta u Beogradskoj areni 8. juna, gde će nastupiti u pratnji renomiranog orkestra Camerata Serbica sa 45 muzičara pod dirigents

Iako je ovo već četvrti dolazak Stinga u Beograd, slavni muzičar će se po prvi put pojaviti u programu jedne domaće televizije. Kao specijalni gost u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem, Sting će otkriti gledaocima kako je nastala ideja za nastupe sa simfonijskim orkestrom, koje su mu najdraže uspomene i da li ga inspiriše naša tradicionalna muzika, u razgovoru na način svojstven Ivanu Ivanoviću.

Sara Hiks je atraktivna dirigentica koju je New York Times svrstao u novi talas i novu generaciju uspešnih ženskih dirigenata zbog raznovrsnosti muzičkih žanrova u kojima se kreće njena karijera. Sara je trenutno gost dirigent simfonijskom orkestru iz Severne Karoline i stalni dirigent Curtis Institute of Music. Do sada je sarađivala sa brojnim umetnicima od Džejmija Lareda i Hilari Han do Bena Foldsa i Krisa Botija. Od ove godine, stalni je dirigent Stingove turneje Symphonicity.

Foto: Clive Barda

Camerata Serbica osnovana je 2004. godine kao orkestar istaknutih solista, profesora i asistenata Fakulteta Muzičke umetnosti u Beogradu. Odlučujući kriterijum za poziv u orkestar je da muzičar ima uspešnu solističku karijeru. Camerata Serbica je nastupala u okviru niza prestižnih festivala u zemlji i inostranstvu.
Stinga će pratiti i grupa iskusnih muzičara, koju čine Dominik Miler (Stingov dugogodišnji gitarista), Rani Krija (Stingov dugogodišnji perkusionista koji se oprobao u više žanrova), Džo Lori (vocal) i Ajra Kolman (bas).

Kroz Symphonicity Sting izvodi svoje najveće hitove, obogaćene aranžmanima za simfonijski orkestar. Crpeći iz svoje šarolike i bogate karijere koju je obeležilo nebrojeno mnogo platinastih albuma, podugačak spisak hitova i priznanja, i prodaja od gotovo 100 miliona albuma, Sting svoje najpoznatije pesme izvodi u novoj interpretaciji sa potpuno novim aranžmanima za orkestar za koje su zaslužni Horhe Kalandreli, Dejvid Hartli, Majkl Legrand, Rob Tates, Vins Mendoza, Stiven Merkurio, Bil Ros, Robert Sadin i Nikola Teskari.

Karte su u prodaji po ceni od 3300, 3500, 4300, 4900, 5500, 5900, 6500 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, Ušće Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets,rs, www.eventim.rs.

makonda-tracker