Miloš Milovanović kao profesor u Maloj školi slušanja klasične muzike

0
U subotu 28. maja akcija Beogradizacija Beograda širom grada budi Beograđane, a u okviru ovog događaja biće organizovana i Mala škola slušanja klasične muzike sa Milošem Milovanovićem

Mala škola slušanja klasične muzike sa Milošem Milovanovićem počinje u 11 časova na Kolarcu. Iskusni voditelj i školovani muzičar pokaže kako se ponaša na koncertu klasične muzike, gde spavaju instrumenti i kako izgleda proba kvarteta Metamorphosis i  desetogodišnjeg violončeliste Vuka Ovaskainena. 

U isto vreme pa sve do 14 časova na Cvetnom Trgu glumci Fakulteta dramskih umetnosti pod vođstvom mladog reditelja Vladana Đurkovića, razrađuju Novu letnju scenu koju će u tri letnja meseca posvetiti Beograđanima. Glumci će se družiti sa decom uz najlepše bajke i pesme na prostoru ispred supermarketa na Cvetnom Trgu koji će pretvoriti u mali letnji pozorišni trg.

Muzički tramvaj krstariće Beogradom na liniji 7 od 9 do 16 časova i nuditi Beograđanima besplatnu vožnju ali i osveženje i dobru muziku. Kao i svake poslednje subote u mesecu na Kaleniću, Bajloniju, Zelenjaku, Palilulcu i 44 Bloku biće postavljena tezga na kojoj se poklanja kultura. Besplatne karte za muzejske postavke Muzeja grada Beograda čekaće sve koji budu učestvovali u anketi akcije Beogradizacije Beograda.

Projekat Beogradizacija Beograda realizuje se zahvaljujući strateškom sporazumu u oblasti kulture koji su potpisali grad Beograd i NIS a.d. u okviru svog korporativnog programa Kultura bez granica.

makonda-tracker