Vlade i Snežana Divac na predavanju o filantropiji

0
Gosti ovogodišnje Konferencije o korporativnoj odgovornosti i filantropiji (CEE Corporate Responsibility & Philanthropy Meeting) koje je održana prošle nedelje u Bledu, Sloveniji, bili su Vlade i Snežana Divac, U okviru konferencije, ispred Fonda Ana i Vla

Dvodnevna konferencija, koju je organizovao Studio Moderna sa partnerskim organizacijama, uz specijalno učešće Klinton globalne inicijative, održana je u Školi za Menadžment u Bledu sa ciljem podsticanja stvaranja šire evropske mreže posvećene korporativnoj društvenoj odgovornosti i filantropiji u Evropi. Konferenciju je posetilo preko 90 uglednih gostiju iz 18 zemalja od kojih su brojni bili poslovni ljudi, filantropi, društveni preduzetnici, kao vođe javnih organizacija.

Među glavnim govornicima na konferenciju našli su se se Robert S. Harison, direktor Klinton globalne inicijative, Veran Matić, predsednik Upravnog odbora B92, profesor Danica Purg, domaćin čitavog događaja i dekan i direktor Škole za Menadžment u Bledu, dok je domaćin svečane večere nakon konferencije bio dr Danilo Turk, predsednik Republike Slovenije.

Tokom svog predavanja, Snežana Divac naglasila je da je korporativna društvena odgovornost i filantropija u Srbiji još uvek u začeću i da se Fond Ana i Vlade Divac (HOD) aktivno bavi ovom temom. Prema njenim rečima, Fond je do sada prikupio blizu 3 miliona evra kako bi pomogao izbeglim, interno raseljenim i nezbrinutim licima da ostvare svoje pravo na dom, stvorio bezbedna dečija igrališta za decu u vrtićima i promovisao prave vrednosti među omladinom u Srbiji.

makonda-tracker