Sofija Juričan i Radomir Nikolić: Venčanje u planu

1
Glumački i emotivni partneri Sofija Juričan i Radomir Nikolić otkrivaju kako je pre tri godine iz divnog prijateljstva planula strasna ljubav koju uskoro nameravaju da krunišu brakom
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Jedan poslovni susret pre tri godine izrodio je divno prijateljstvo između glumice Sofije Juričan (29) i njenog kolege Radomira Nikolića (31), a ubrzo je njihova bliskost prerasla u pravu ljubav koju će uskoro krunisati brakom. Talentovani umetnici sve češče se susreću i na daskama koje život znače, pa publika ima priliku da ih gleda u jednoj od trenutno najpopularnijih predstava Zvezdarske zvezdice u UK Vuk Karadžić. Zaljubljeni partneri ističu da profesiju koriste kao prednost u svom odnosu i ne smeta im to što su sve češće zajedno angažovani na istim projektima.

- Upoznali samo se tokom rada na predstavi Brod plovi za Beograd u Ateljeu 212 koja se igra svake godine u vreme novogodišnjih praznika. Radomir se neposredno pred početak rada na ovom komadu doselio iz Zagreba i sećam se da je bio izrazito ćutljiv na probama, samo je sedeo i nije ni sa kim komunicirao. Do tog trenutka nismo se poznavali. Prva sam mu prišla da ga pitam da li je ljut pošto je odavao takav utisak. Ubrzo smo počeli da se družimo i tako je počela naša priča - otkriva Sofija, dok njen dragi ističe da su im najbitniji zajednički razgovori.

- Veoma su česte situacije kada se kolege spoje i u emotivnom životu. Mi smo provodili mnogo vremena zajedno, bili smo upućeni jedno na drugo, da ne kažem osuđeni. (Smeh) Dugo smo se družili pre nego što smo počeli da se zabavljamo. Veoma smo slični, imamo isti ukus za muziku, filmove i pozorište, što mi je izuzetno važno jer mi prijaju naši razgovori. Neretko analiziramo uloge koje igramo i međusobno se pomažemo i savetujemo. Nikada nam nije dosadno - govori Radomir čija izabranica ne krije uzbuđenje što će se uskoro jedno drugom obećati na večnu ljubav.

- Kada smo počeli da se družimo ni u jednom trenutku nisam pomislila da ćemo biti zajedno i da ćemo se zabavljati, ali izgleda smo se odlično uklopili. Uskoro planiramo i venčanje koje će biti naša mala privatna ceremonija. Kao što kaže naša koleginica Tanja Bošković, više nećemo živeti u grehu kao što je do sada bio slučaj - otkriva glumica, a Radomir ističe da ga raduju i njihova buduća poslovna saradnja.

- Odlično funkcionišemo zajedno na profesionalnom planu. Naša saradnja u predstavi Zvezdarske zvezdice je odlična i radujemo se kad god treba da igramo tu predstavu. Ne plašim se da će nas reditelji i producenti angažovati i videti samo kao par, pošto smo oboje specifični na svoj način, a kad smo zajedno na sceni dajemo sve od sebe. Ovog leta nas očekuje rad i na RTS-ovom serijalu Peline đakonije koji potpisuje Gorica Popović i jedva čekam da zajedno stanemo pred kamere - ističe Nikolić.

Danilo Mašojević

makonda-tracker