sećate se?

ZOVEM SE BUDIMIR TRAJKOVIĆ... Nekadašnja zvezda srpskog filma danas ima 60 godina, preživeo je 2 infarkta i IZGLEDA POTPUNO DRUGAČIJE! (FOTO)

0

Tad je imao 17 godina i bio član amaterskog pozorišta "Žikica Jovanović Španac", a ovo mu je bila prva filmska uloga

foto: printscreen/youtube
foto: printscreen/youtube

Priča o Predragu Bolpačiću, čoveku koji je otelotvorio lik Budimira Trajkovića u kultnom filmu, izazvala je ogromno interesovanje, i to ne samo onih koji se rado prisećaju srećnijih 70-ih godina prošlog veka. Otkrili smo gde je i šta sada radi filmski Budimir, ali i kakav mu je ljubavni život.

 

 

Predrag Bolapčić danas ima 60 godina. Posle uloge u filmu „Ljubavni život Budimira Trajkovića“ napustio je glumu i upisao saobraćajni fakultet.

U ovom filmu, koji je režirao Dejan Karaklajić, Predrag Bolpačić je glumio 1977. Tada je imao sedamnaest godina i to mu je prva filmska uloga, a izabran je na audiciji. U ulozi šeprtljastog tinejdžera koji pokušava da se zaljubi u vreme kad su svi njegovi vršnjaci već imali prve ljubavi, Budimir je upadao u krajnje komične situacije.

 

Živi u Beogradu.

 

Podsetimo, Budine roditelje na filmu igrali su Milena Dravić i Ljubiša Samardžić, a njegovu partnerku, komšinicu sa drugog sprata u koju se Buda zaljubljuje igrala je sada pokojna hrvatska glumica Marina Nemet.

 

Zanimljivo je da profesori u gimnaziji koju je Bolpačić pohađao nisu imali razumevanja za njegove vannastavne aktivnosti, pa je morao, zbog propuštenog gradiva, da ponavlja jedan razred.

 

foto: facebook

 

I on je s Budom otišao - sa filmske scene. Doduše, imao je malu ulogu u filmu "Nije nego" 1987. godine, ali nakon toga nije snimao filmove. Upisao je Saobraćajni fakultet, i potpuno se povukao, tako da se o njegovom životu nakon Bude Trajkovića jako malo zna.

 

Poznato je da ima dva sina iz dva braka, pre par godina mediji su pisali kako je preživeo tri infarkta, a na društvenim mrežama pojavila se i njegova novija slika.

 

 

Profesor matematike me je izveo pred tablu i stvarno sam znao, samo sam se malo zbunio na kraju. Viknuo je na mene da ništa ne znam: „Samo ti idi i snimaj filmove. Evo tebi, lepo, jedan“ - ispričao je Predrag u svom prvom intervjuu posle snimanja filma

 

makonda-tracker