Andrej Pejić: Žrtva cenzure

Sve popularniji androgini maneken poreklom sa naših prostora Andrej Pejić osvanuo je poluobnažen na naslovnici najnovijeg izdanja art šestomesečnika Dossier Journal, ali su pojedine knjižare odbile da ovaj časopis izlože na svojim policama
0
1 / 6

Slavni maneken poznat po svojoj fascinantnoj lepoti Andrej Pejić našao se na naslovnoj strani sedmog izdanja modnog i umetničkog magazina Dossier koji izlazi dva puta godišnje. Međutim, vlasnici jednog lanca knjižara u Americi odlučili su da ovaj časopis prodaju spakovanog u neprovidne žute kese od plastike pošto smatraju da devetnaestogodišnji Andrej suviše podseća na ženu.

- Ovo je samo jedan od magazina sa golim muškarcem na naslovnoj strani, što je odavno postalo normalna stvar i nikada se do sada nije pravilo pitanje. Čudi nas to što je cenzura sprovedena zabranjena jedino u Americi. Moguće je da Andrejevo telo čini da se ljudi osete pomalo neprijatno, ali upravo je to igranje sa rodnim i polnim ulogama ono što ovu naslovnicu čini interesantnom – smatra koosnivač i kreativni direktor ovog lista Skaj Parot.

makonda-tracker