Anja Rubik i Saša Knežević: Velika strast sa modne piste

1
Slavni manekenski i emotivni par Anja Rubik i Saša Knežević pričaju o tome kako je planula njihova ljubav i otkrivaju da će svoju vezu uskoro krunisati brakom na obali Sredozemnog mora
foto: Red Dot, privatna arhiva
foto: Red Dot, privatna arhiva

Jedan od najlepših manekenskih parova na svetu, Anja Rubik (27) i Saša Knežević (29), planiraju da do kraja godine stanu pred matičara i svoju romansu krunišu brakom. Atraktivna plavuša, rođena Poljakinja, koja krasi naslovne strane vodećih svetskih magazina i sarađuje sa najuspešnijim kreatorima i njen kolega, koji je u manekenstvo zakoračio sa sportskog terena jer je prethodno trenirao košarku u Italiji, upoznali su se kroz posao. Jedno drugo privukli su svojim fizičkim izgledom, a potom su se zavoleli zbog identičnih pogleda na svet.

- Anja me je privukla svojom lepotom, ali i zadivila jednostavnošću i inteligencijom koju poseduje. Pored toga što je postigla veliki svetski uspeh, izuzetno je staložena osoba i prava domaćica – objašnjava Saša, dok njegova verenica govori šta joj je najvažnije kod svog emotivnog partnera.

- Saša me podržava u svakom životnom koraku i on je moj oslonac. Veoma sam temperamentna osoba, a on mi pomaže da se opustim i verujem u sebe – kaže atraktivna plavuša, dok njen dragi otkriva da će se venčati do kraja godine.

- Planiramo da se venčamo u Španiji, na moru, u prisustvu užeg  kruga prijatelja i porodice. Biće to mala i intimna svadba. Možda kasnije u Njujorku napravimo i veću žurku kako bismo to proslavili – otkriva Saša koji je veoma srećan kada je u prilici da se s Anjom sretne i na nekom zajedničkom slikanju.

- Uživamo u trenucima kada radimo zajedno, pogotovo ako je reč o nekom intimnom fotografisanju. Jer, ruku na srce, zar nije divno ceo dan ljubiti svoju ženu i to nazvati svojom profesijom?! Težak je to posao, ali neko mora da ga obavi – kroz osmeh govori Saša.

- Volim svoj posao, a pritisak i naporan tempo deo su njegove igre. Da nije tako, bilo bi dosadno. Inače, nikada nisam bila u situaciji da se opustim uz neke opijate, pa volim da kažem kako su joga, pilates i Saša moje jedine droge – kaže Anja i dodaje koliko joj znači činjenica što je postala anđeo prestižnog brenda donjeg veša Victoria’s Secret.

- Nikada nisam sanjala da radim u toj kući. Sve je izgledalo previše komercijalno, a ja sam oduvek želela karijeru u visokoj modi, tačnije htela sam da sarađujem sa pravim dizajnerima. Nakon što sam nekoliko godina odbijala pozive čelnika te kuće, konačno sam odlučila da iskoristim šansu. Nije to ono što me potpuno zanima, ali mi je zabavno – kaže Anja dok Saša objašnjava šta mu je sve manekenstvo donelo.

- Modeling je veoma zanimljiv posao. Obišao sam pola sveta, upoznao mnogo interesantnih ljudi, imao mogućnost da sarađujem sa kreativnim osobama i uz to poziram sa najlepšim ženama na svetu, među kojima sam našao i buduću suprugu. Zahvalan sam na dobijenoj prilici i što su mi se otvorila vrata sveta mode. Uz to, danas sam i vlasnik i glavni i odgovorni urednik ženskog modnog časopisa 25magazine. Volim svoj posao, ali ne bežim ni od novih izazova – zaključuje Saša.

Moni Marković

makonda-tracker