Bojana i Vladimir Stojković: Lav je smisao našeg života

4
Manekenka Bojana Stojković, koja je 29. aprila donela na svet sinčića Lava, otkriva da je nju i njenog supruga Vladimira Stojkovića njihov preslatki mališan fascinirao još na prvi pogled
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Dvadeset deveti dan aprila golman fudbalskog kluba Partizan Vladimir Stojković (27) i njegova supruga, manekenka Bojana Stojković (30), pamtiće do kraja života jer su se na taj dan prvi put ostvarili u ulozi roditelja. Šarmantna izabranica popularnog sportiste porodila se u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front u dvanaest časova i petnaest minuta i na svet donela zdravog dečaka dugačkog pedeset dva centimetra i teškog tri kilograma i četiristo grama. Bojana je u bolnicu stigla u šest sati ujutru, ali je porođaj počeo četiri sata kasnije prirodnim putem i uz pomoć epiduralne anestezije. Ponosni otac nije prisustvovao porođaju jer je bio u karantinu zbog utakmice u Jagodini, ali čim mu je njegova draga javila srećnu vest, dotrčao je u bolnicu kako bi video svoju suprugu i sina.

Radosni roditelji su svom sinu dali ime Lav, a manekenka ne krije da joj je njena odlična forma olakšala sve porođajne muke.

- Presrećna sam i porođaj je prošao u najboljem redu. Uopšte nije bilo toliko strašno koliko sam mislila da će biti. Verovatno je veliku ulogu odigralo i to što sam bila veoma aktivna trudnica koja je retko ležala kod kuće, ali i to što nisam slušala mnogobrojne savete o tome šta treba da radim, nego sam sve činila onako kako sam se u određenom trenutku osećala. Tako je bilo i kada je reč o porođaju, a budući da po prirodi nisam plašljiva, nije bilo straha i čvrsto sam verovala da će sve biti u redu, što se ispostavilo kao tačno – otkriva Bojana i kaže da ju je maleni Lav osvojio već na prvi pogled.

- Moj mališan je presladak i čim sam ga videla, odmah sam se zaljubila u njega. Jedva sam dočekala da ga uzmem u naručje i u trenutku kad mi ga je babica donela, svi moji bolovi su prestali – govori ponosna mama kojoj je tokom porođaja najviše nedostajao njen suprug Vladimir koji je bio odsutan zbog profesionalnih obaveza, ali je ipak uspeo da nakratko poseti i zagrli svoju dragu i sina.

-  Žao mi je što Vladimir nije mogao da prisustvuje porođaju jer je u karantinu. Ipak, kada sam mu javila srećne vesti, izdejstvovao je da ga puste i odmah dotrčao u salu. Vladimir je srećan i ponosan otac, a naš život od momenta kada smo dobili naslednika potpuno je drugačiji. Sada će Lav biti naš jedini i najlepši smisao života – kaže Bojana.

Danilo Mašojević

makonda-tracker