Džejmi Kalam pevao serenadu za Roberta de Nira u Kanu

0
Višestruko nagrađivani glumac i predsednik ovogodišnjeg žirija Kanskog festivala Robert de Niro prošle večeri slušao je evergrin hitove koje je njemu u čast izvodio engleski džez muzičar Džejmi Kalam

Tridesetjednogodišnji džezer Džejmi Kalam izveo je pred publikom prisutnom u kanskoj festivalskoj palati čitav splet muzičkih numera koje su pokrile period od vremena kada je nastala New York, New York Frenka Sinatre, pa sve do savremenog dueta Ališe Kiz i Džej Zija Empire State Of Mind. Međutim, iako je među gostima bilo i drugih velikih zvezda kao što su to Vudi Alen, Selam Hajek ili Antonio Banderas, muzičar je birao pesme koje najviše voli upravo predsednik žirija prestižnog filmskog festivala u Kanu, glumac Robert de Niro.

- De Niro je filmska legenda koja definiše samu suštinu postojanja bioskopa. Još uvek ne mogu da poverujem da sam dobio priliku da mu na ovaj način iskažem svoje poštovanje. Bilo je to jedno zabavno i pomalo neozbiljno veče – rekao je Kalan.

Prvi film prikazan na 64. Filmskom festivalu u Kanu bilo je ostvarenje Vudija Alena Ponoć u Parizu, a pred samu projekciju francuska glumica Melani Loren predstavila je članove ovogodišnjeg žirija među kojima su na čelu sa de Nirom, reditelji Olivije Asaja i Džoni To, argentinska producentkinja i glumica Martina Guzman, norveški scenarista Lin Ulman, a ako predstavnici Holivuda i glumci Uma Turman i Džad Lou.

Takođe, prve večeri festivala nastupila je i svetska pop senzacija Lejdi Gaga koja je na sceni izvela svoju pesmu Born This Way, a jedno od iznenađenja priredili su kanadska filmska zvezda Rejčel Mekadams i njen izabranik, glumac velšanskog porekla Majkl Šin, koji su se ovom prilikom prvi put pojavili zajedno u javnosti od 2010. godine kada su počeli da se zabavljaju.

makonda-tracker