Milan Mladenović dobija plato u Beogradu

1
Komisija za dodelu naziva ulica i trgova usvojila je danas inicijativu LDP-a da plato ispred Doma omladine ponese ime Milana Mladenovića, frontmena jednog od najpopularnijih rok bendova sa prostora bivše SFRJ, EKV
foto: Goranka Matić
foto: Goranka Matić

Od 18. marta, kada je počelo sakupljanje potpisa da se ulicom u Beogradu oda priznanje muzičaru Milanu Mladenoviću, Kancelarija za mlade je sakupila više od 10.000 potpisa, a grupa podrške ovoj akciji našla se i na stranicama fejsbuka gde trenutno ima oko 12.500 fanova.

- Komisija je usvojila predlog, tako da će se po Milanu Mladenoviću zvati plato ispred Doma omladine koji se nalazi na adresi Dečanska 22. Inače Skupština grada je još 2004. godine, na desetogodišnjicu njegove smrti, frontmenu bendova EKV i Šarlo akrobata dodelila jednu ulicu u Zemun polju. I taj predlog tada je podržalo nekoliko hiljada građana - kaže za Blic predsednik komisije za dodelu naziva ulica i trgova Slobodan Stanimirović.

Pokretači inicijative iz Liberalno demokratske stranke smatraju da njen uspeh predstavlja pokazatelj postojanja mogućnosti da se sprovede volja građana, kao i da bi ova odluka mogla da bude usvojena i formalno, na narednom zasedanju gradskog parlamenta.

makonda-tracker