Selma Hajek otvorila Kanski festival

0
Projekcijom filma Mačak u čizmama, čijim su animiranim junacima glasove pozajmili meksička glumica, rediteljka i producent Selma Hajek i njen španski kolega Antonio Banderas, otvoren je festival u Kanu
foto: BANG
foto: BANG

Premijerom animiranog ostvarenja Mačak u čizmama otvoreno je ovogodišnje izdanje Filmskog festivala u Kanu. Na svečanoj ceremoniji glumci koji su pozajmili glasove glavnim junacima ovog 3D ostvarenja, Antonio Banderas i Selma Hajek, uzverali su se na sam vrh gigantskog para čizama najavljujući još jedan blokbaster koji je proizašao iz kuhinje animatora koji su kreirali serijal Šrek.

Najuspešnija Meksikanka u američkom šou biznisu priznala je da je i sama iznenađena time kako joj uspeva da u svojoj četrdeset i četvrtoj godini života dobija toliki broj poslovnih ponuda, naročito ako se uzme u obzir nemilost u koju Holivud baca glumice koje dostignu zrelo doba.

- Počinjete da se osećate starima tek kada život prestane da vas uzbuđuje. Kada prestane da vas pokreće ono što radite, vi to više niste u stanju da obavljate kako bi trebalo. Osećam da je moje telo krenulo da usporava. Sada su mi potrebne naočare kako bih iščitavala scenarija. Međutim, iako ih nosim, ja sam srećna što ih imam i još srećnija zbog toga što još uvek mogu da pročitam svoj scenario. Tako da ispada da sve to i nije tako loše. Ljudi su me svojevremeno zastrašivali govoreći mi Zaboravi. Kad pređeš tridesetu, za tebe je sve gotovo, ali to u mom slučaju nije ispalo tako. Divno je stariti u Holivudu! – ispričala je zvezda.

Njen šest godina stariji kolega Antonio Banderas sa kojim je Selma sarađivala više puta do sada, kao što je to bilo u filmu Od sumraka do svitanja, slaže se sa njom da za glumce hispano porekla nije baš uvek bilo lako da nađu posao u Silikonskoj dolini.

- Kada sam počinjala, bilo je neverovatno malo uloga za glumce čiji je maternji jezik španski, a i sve ponuđene role zapravo su bile svedene na dve-tri vrste karaktera koje biste mogli da igrate. Danas imamo priliku da glumimo mačke! Super je biti Hispano, čak i kad ste mačka – izjavila je Selma, na šta se Banderas nadovezao:

- Moram priznati da sam veoma ponosan. Kada sam prvi put stigao u Ameriku, nisam ni pokušavao sebe da predstavim kao da sam momak iz Oklahome. To sam što sam. Srećom, španska zajednica u Americi znatno je porasla u odnosu na vreme od pre dvadeset i dve godine kada sam ja tamo stigao. Došlo je do eksplozije u Holivudu, što predstavlja odraz društva u kojem živimo – zaključio je Banderas.

POgledajte trejler za Mačka u čizmama:

makonda-tracker