Poslednje izvođenje predstave Pevaj, brate u Beogradu

0
Urnebesna predstava Pevaj, brate u kojoj igraju Milan Kalinić, Milan Vasić i Andrija Milošević biće poslednji puit izvedena 19. maja u Domu sindikata

Pevaj, brate je prva komedija na ovim prostorima koja se bavi svetom pop i rok muzike, pevačima i muzičarima u pokušaju da pronađu sebe i muzičku matricu u zemlji potpuno potčinjenoj dominantnom folk modelu.

Jedan pop pevač karijeru gradi tipičnim sredstvima kojima su neki uspeli da postanu zvezde, /a on nije/, jedan hip hoper u samodopadljivoj koketeriji sa uvezenim šablonom kvazi pobune, te  razočarani metalac i vlasnik muzičkog studija u pokušaju da uzme lovu svima koji se bave muzikom.

Slični a različiti, smešni u manifestacijama njihovih ambicija i shvatanja sveta, a tužni jer ne vide da su gubitnici u konačnom ishodu, ovi urbani umetnici prolaze kroz sukobe na temu politike, estrade, emocije, muzike, novca, svega onoga što čini njihovo, ali i naše životno određenje.

Pevaj, brate je ironični i duhoviti rekvijem rokenrolu koji je izgubio bitku, muzička komedija sa poraznim ishodom u kome ćemo dobiti novog predstavnika na Pesmi Evrovizije.        

makonda-tracker